SLADOLED OD TRI SASTOJKA: Kupovni mu nije ni do kolena, jagode i keks su najbolja kombinacija ikada!
Domaći sladoled od jagoda je pravo letnje uživanje.
Istina je da domaći i kupovni sladoled ne mogu da se mere. Ako ništa u domaći sladoled i sami znate šta ste stavili, a ako pazite na unos šećera ili generalno ishranu, najbolje je da sami pripremate slatkiše. Naravno, uvek imaju i kupovne verzije koje su odlične, ali za danas pripremili smo odličan recept koji će vam se sigurno dopasti.
Potrebno vam je:
100 grama jagoda
400 mililitara slatke pavlake
150 mililitara kondenzovanog mleka
Keks
Priprema:
Tanko iseckajte jagode. Uzmite jednu manju činiju i sa svih strana stavite providan papir, odnosno foliju.
Jagode poređajte kao na fotografiji, a ostatak umutite štapnim mikserom dok ne postane kašaste strukture. Umutite slatku pavlaku, i dodajte kondenzovano mleko. Ponovo sve umutiti zajedno.
Pola umućenog fila dodajte u kašu od jagoda.
Sjedinite sve kašikom, a onda sipajte fil preko jagoda. Odnosno prvo sipate fil bez umućenih jagoda na dno, a potom fil koji ste sjedinili.
Možete to raditi kao na fotografiji ispod kako bi sve i na oko izgledalo lepše. Kada popunite činiju na kraju sve zagladite kašikom.
Na kraju dodajte keks po izboru na vrh. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču dva sata da se stegne. Kada budete vadili sladoled, okrenite ga naopačke da donja strana bude zapravo gornja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)