KEKS TORTA OD JEDNOG FILA: Prelivena mlečnom čokoladom i kikirikijem, a podseća na najlepši slatkiš iz prodavnice
Ko kaže da mu se ovaj slatkiš ne dopada, verujte da je slagao!
Za ovaj recept potreban vam je neki čokoladni keks, a kada se sjedini sa filom torta će biti punog i bogatog ukusa. U istopljenu čokoladu ide kikiriki kako bi bilo kremastije i krckavije, ali umesto kikirikija uvek možete staviti nešto drugo, na primer lešnike, bademe, ono što volite.
Potrebno vam je:
Jedno jaje
50 grama šećera
Jedan vanilin šećer
20 grama brašna
20 grama kukuruznog skroba
500 mililitara mleka (malo ostavite za poslednji korak recepta)
50 grama putera
300 grama čokoladnog keksa
180 grama mlečne čokolade
90 grama kikirikija
Priprema:
U šerpu razbijete jedno jaje, dodate prstohvat soli i šećer oko 50 grama. Takođe, sjedinite sa vanilin šećerom, kukuruznim skrobom i brašnom. Spojite dok ne postane žute boje kao na fotografiji.
Dodajte mleko malo po malo. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom dodajte puter i nastavite da mešate.
Zatim vam je potreban čokoladni keks. Poređajte ga u neku vatrostalnu činiju kao na fotografiji. Izlijete jedan deo fila i razmažete. Preko toga stavite još jedan red keksa, a potom ponovo fil. Ponovite taj korak još jednom, i radite tako sve dok ne potrošite napravljen fil. Bitno je da na vrhu bude samo fil, a ne da se završava keksom.
Čokoladu sitno iseckajte ili izlomite pa prelijte sa malo vrelog mleka da se otopi. Sjedinite. Dodajte kikiriki.
Smesom prelijte kolač. Ostavite da se stegne pre konzumiranja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)