SLATKI KLASIK ITALIJANSKE KUHINJE: Panakota sa borovnicama objašnjena je korak po korak!
Panakota je vrhunska poslastica iz italijanske kuhinje.
Slični dezerti poput panakote postoje i u Francuskoj, Grčkoj i Engleskoj. Tradicionalni recept sadrži slatku pavlaku, šećer i želatin, a najpoznatija je verzija ove poslastice sa jagodama. Tradicionalni umak je od karamele, ali može biti kao u ovom slučaju i od borovnica.
Potrebno je:
130 grama smrznutih borovnica
60 grama šećera
100 grama mlevenog keksa
60 grama otopljenog putera
200 grama krem sira
50 grama jogurta
30 mililitara mleka
10 grama želatina
200 grama slatke pavlake
Drugi korak: U mleveni keks dodajte otopljeni puter. U čašu prvo stavite mleveni keks, a onda poravnajte kašikom.
Treći korak: U krem sir dodajte jogurt i 30 grama šećera. Sjedinite kašikom.
Četvrti korak: U mleko dodajte želatin. Spojite. U činiju (neku malu) sipajte malo vrele vode, pa tu smesu sa želatinom stavite iznad i onda mešajte. Prespite u posudu sa krem sirom. Mešajte.
Peti korak: Umutite slatku pavlaku. Umutite do kremaste strukture i prebacite u fil. Dodajte sok od jednog limuna, kao i smesu od borovnica (jedan deo) takođe u fil dok ne postane svetlo ljubičast. Fil stavite u čašu preko keksa.
Šesti korak: 20 mililitara vode sjedinite sa 1. 5 grama želatina. Stavite želatin iznad vrele vode kao u četvrtom koraku. Mešajte minut. U smesu od borovnica dodajte taj želatin.
Sedmi korak: Prelijte tu smesu preko fila u čaši. Dekorišite voćem po izboru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)