KAKO SE PRAVI SAVRŠENA SMESA ZA POHOVANJE: Trik koji domaćice koriste kako bi meso bilo unutra sočno, a spolja hrskavo
Samo ovako meso će biti sočno.
Pohovanje možete uraditi na nekoliko načina, ali uglavnom sve se zasniva na jajima, brašnu i prezlama. Ne deluje komplikovano, i nije ali ovo je jedini pravi način kako bi jelo bilo uspešno. Obično, pohuje se tako što se meso umoči u brašno, pa u jaja, a onda opet u brašno. Postoji još načina, kao što je jaja, brašno i jaja. Odnosno umočite proizvod prvo u jaja, zatim u brašno, pa ponovo u jaja.
Kada se meso pohuje ovako uvek će biti sočno iznutra, a spolja će imati hrskavu koricu. Ne brinite, ovako unutrašnjost neće biti živa, a ni žilava. Kada meso ispohujete, morate ga staviti na ubrus kako bi se iscedio višak masnoće, piše "Stvar ukusa".
Doručak za 15 minuta - pohovana palenta
Potrebno vam je: 500 grama palente, 1, 5 litra vode, jedna puna kašičica soli po ukusu, 100 grama rendanog parmezana, biber i kockica putera za podmazivanje.
Za pohovanje: tri jajeta, malo soli, oko 100 grama brašna, oko 200 grama prezli, ulje za prženje, grčki jogurt ili neki drugi umak za mazanje.
U šerpu sipajte vodu i so i pustite da provri. Kada je provrilo dodajte palentu i sklonite malo sa ringle. Mešajte da se ne stvore grudvice, a onda dodajte i malo bibera. Smesu prebacite u tepsiju i pustite da se ohladi (tepsiju premazanu puterom).
Ohlađenu palentu iseći na 20 kockica. Jaja posoliti i umutiti viljuškom, pripremiti brašno i prezle.
Svaku kockicu uvaljati sa svih strana u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Palentu pržiti u malo dubljem ulju, isprženu palentu staviti na tanjir obloženim ubrusom da se ocedi.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)