AMERIČKA PITA SA JABUKAMA: Uvek ispadne savršeno, a hrskavo testo svi vole
Ova fantastična pita gotova je za oko pola sata.
Pita od jabuka zapravo je poreklom iz Engleske. Preukusna je, ali svi imamo jedan problem kada je jedemo. Fil je prelep, korica hrskava zbog čega retko ko može da se zaustavi na jednom parčetu. Neki bi rekli "jedan je život", iz tog razloga, recept je pred vama.
Sastojci: 125 grama putera, 2 kašike šećera, 2 kašike mleka, 2 kašike jogurta, 2 žumanca, 1/2 praška za pecivo, 300 - 310 grama brašna.
Za fil vam je potrebno oko 1 kilogram jabuka, 5 kašika šećera i 1 kašikica cimeta.
Po želji dodajte jedan vanilin šećer i šećer u prahu za posipanje.
Priprema kore:
Pomešati puter, šećer, mleko, jogurt, žumanca pa umutiti mikserom. Dodati prašak za pecivo kada umutite, i postepeno dodajte brašno. Umesiti glatko testo, napraviti lopticu od njega, i staviti ga u frižider na pola sata u providnoj foliji. Deset jabuka srednje veličine oljuštiti. Posuti šećerom i cimetom i staviti na ringlu i dinstati dok tečnost ne ispari. Testo oklagijom razvući i prebaciti u pleh u kom će se peći. Jedan deo testa ostaviti za vrh pite. Tu lepo oblikovati ivice. Izbušti testo viljuškom i peći 5 minuta na 180 stepeni.
Drugi deo testa takođe razvući pa iseći na tanke prutiće. Na koru rasporediti prohlađen fil od jabuka. Preko je dekorišite kao na slici i vratite da se peče još 25 minuta na istoj temperaturi.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)