STARINSKI RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Vrhunski kolač koji obožavaju sve generacije
Kremast i sočan kolač.
Recept za ovaj kolač prenosio se što bi se reklo sa kolena na koleno, a po detaljno objašnjenoj prpremi moći ćete i vi da ga spremite.
Sastojci i priprema:
Kora:
- 6 jaja
- 4 kašike ulja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika brašna
Fil:
- 1 litar mleka
- 4 kašike brašna
- 8 kašika šećera (može i manje)
- 2 vanilin šećera
- 150 grama margarina
- korica limuna (ne mora)
Sirup:
- 300 mililitara vode
- 200 grama šećera (može manje)
Gazura:
- 150 grama čokolade (ako je mlečna treba više)
- 2 kašike ulja
Dimenzija tepsije 35x28 (otprilike, bitno da su slične dimenzije). Tepsiju namažite margarinom ili uljem, pospite brašnom. Uključite rernu na 200 stepeni.
Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca. Kašikom umešajte ulje pa dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo. Izmešajte i istresite u tepsiju. Pecite oko 15 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Prokuvajte vodu i šećer i vrućim sirupom prelijte hladnu koru.
Od litra mleka izdvojite 300 mililitara pa umešajte puding i brašno. Ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i vanilom. Zakuvajte fil, naribajte koricu limuna i ostavite da se prohladi. U mlak fil mikserom umešajte margarin (mora biti mekan, sobne temperature).
Premažite preko kore. Odozgo glazura koju ste pripremili na pari ili mikrotalasnoj.
Kolač ostavite 3 - 4 sata u frižideru, lagano isecite vrućim nožem glazuru pa tek onda skroz do dole. Servirajte i uživajte, piše "Serpica.net".
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)