KOLAČ KOJI SE ČESTO PRAVI ZA VASKRS: Višnje i čokolada su dobitna kombinacija, ali čime god da ga obogatite nećete pogrešiti
Kuglof je odlična poslastica za Vaskrs.
Bliži nam se najradosniji hrišćanski praznik, a članovi porodice razmišljaju na koji način bi mogli da obogate trpezu. Garantujemo da se kuglofom od čokolade i višanja nećete pogrešiti. Prava poslastica izgledaće dekorativno, a preukusna je.
Sastojci:
Dva jaja
30 grama vanilin šećera
150 grama kristal šećera
200 mililitara jogurta
100 mililitara ulja
270 grama brašna
Kesica praška za pecivo
200 grama čokolade po izboru
50 grama očišćenih višanja
Aroma vanile
Za preliv:
100 mililitara slatke pavlake
100 grama crne čokolade
Dve kašike krema
Priprema:
U činiji pomešajte šećere i jaja, a onda umutite mikserom. Dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite kašikom pa ponovo umutite mikserom smesu. Sipajte dve kašičice arome vanile, ovo nije obavezan korak, ali kolač će biti mirisniji i ukusniji. Ponovo umutite.
U kalup za kuglof sipajte jednu punu kašiku ulja. Po površini kalupa ga razmazati ubrusom ili četkicom. Polovinu prethodno napravljene smese sipati u kalup. Dodajte polovinu čokolade i višanja. Kašikom blago potopiti u smesu. Dodajte još smese (ali ne sve) i drugu polovinu čokolade i višanja. Ponovo te sastojke potopite ka dnu i sipajte sve što je preostalo od smese.
Peče se 40 minuta na 200 stepeni.
Pažljivo prevrnuti kolač i blagim udarcima ga odvojiti od kalupa.
Preliv:
U šerpu stavite slatku pavlaku, crnu čokoladu i krem. Mešajte na laganoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine. Kuglof prelijete čokoladom dok je još vruć. Stavite ga u frižider na pola sata da se ohladi.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)