TRIK ZA DOBAR ŠAM: Ovako će puslice ispasti SAVRŠENE - ne pucaju i ne žute!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.01.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste više puta imali peh prilikom pravljenja, evo gde grešite.

TRIK ZA DOBAR ŠAM: Ovako će puslice ispasti SAVRŠENE - ne pucaju i ne žute!

Foto: pixabay.com

Ako niste profesionalac, a želite da spremite puslice, onda morate saslušati sledeće savete kako biste sve uradili na pravi način. Prvo, kada govorimo o snegu od belanaca, da bi smesa postala čvršća morate mutiti u metalnoj posudi koju ste pre toga stavili u frižider zajedno sa vuljuškama od miksera. Tako bi trebalo da stoji otprilike deset minuta pa tek onda krenete da mutite.

Razlika u tome kada šam spremite u hladnim uslovima, je što belancima treba više vremena da budu čvrsti, ali kada jednom napravite takav "sneg" mnogo je stabilniji nego u nekoj plastičnoj posudi. Takođe, navodno su jaja koja stoje jedno tri dana bolja za pravljenje šama nego ako su sveža.

Foto: YouTube/ recepttura

Puslice na tanjiru

Isto, jako je bitno da sav pribor sa kojim radite bude skroz čist. A kada dođe vreme da odvojite belance od žumanca, onda pazite da u belancima ne bude ni trunka žumanceta, jer su male šanse da sneg bude dobar, a samim tim ni puslice ne mogu biti dobre.

Pre nego što krenete da mutite u belanca stavite doslovno mrvicu soli, i tako bi smesa trebalo da bude čvrsta. Isto, belanca mutite jako sporo, pa tek onda brže. Što se tiče šećera, dodajete ga onda kada smesa bude čvrsta. Uvek je bolje da koristite šećer u prahu nego kristal šećer. Neki profesionalci dodaju i malo kiseline (na primer nekoliko kapi limuna ili sirćeta), pa nakon toga stave šećer. Tako će puslice biti hrskave spolja, a unutra mekane.

Da biste bili sigurni da li je šam dobar, samo okrenete posudu naopačke, smesa ne bi trebalo ni da se pomeri, prenosi "Stil".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading