PRAZNIČNA PITA ZA BADNJI DAN: Originalan recept za posni slatkiš sa višnjama

Autor: N.J.

Lifestyle

06.01.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan recept za posnu pitu.

PRAZNIČNA PITA ZA BADNJI DAN: Originalan recept za posni slatkiš sa višnjama

Foto: Izvor: printscreen/ YouTube/ Domaći recepti

Danas je poseban dan koji svi rado slave i žele da baš danas pripreme sve poslastice i praznik provedu u miru i lepoj atmosferi. Danas je Badnji dan, a da bi sve prošlo onako kako treba, potrebno je da se ispoštuju neki običaji, a jedan od njih je i pripremanje posne trpeze. Predlažemo da meni obogatite još jednom odličnom i ukusnom posnom pitom sa višnjama. Sigurno ćete uživati u ovoj poslastici! Pa da pređemo na recept.

Potrebno vam je:


500 grama kora za pitu
1 kilogram višanja
300 mililitara mešavine ulja i kisele vode
1 kesica vanilinog šećera
Pšenični griz i kristal šećer

Foto: Shutterstock

Muškarac i žena uživaju u prazničnoj večeri

Priprema:

Kore odvojiti po tri u grupi. U pakovanju je bilo 15 kora, pa je tako dobijeno 5 rolata od po 3 kore. Prvu koru poprskati mešavinom ulja i kisele vode, a zatim posuti po njoj šećer, otprilike 3 kašike. Postupak ponoviti sa drugom i trećom korom. S kraja treće kore staviti očišćene višnje. Preko njih sipati 2 kašike šećera, malo vanilinog šećera i 3 kašike griza. 

Uviti kore u rolat i staviti u pleh. Ponoviti postupak i sa ostatkom kora. Pitu preliti mešavinom ulja i kisele vode, pa malo posuti šećerom (to će piti dati hrskavost).

Prethodno ugrejati rernu na 250 stepeni. Staviti pitu da se peče i kad bude počela da rumeni smanjiti na 200 stepeni. Peći tako pitu, otprilike, oko 20 minuta, i više ako je potrebno, piše "Kulinarka". Ohlađenu pitu izrezati i posuti je prah šećerom.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading