OVAJ PLAN ISHRANE OD NJEGA JE NAPRAVIO ŠAMPIONA: Sledeće namirnice Mesi IZBEGAVA, a na listi OBAVEZNIH je ovo

Autor: N.J.

Lifestyle

19.12.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo jede da bi bio u top formi!

OVAJ PLAN ISHRANE OD NJEGA JE NAPRAVIO ŠAMPIONA: Sledeće namirnice Mesi IZBEGAVA, a na listi OBAVEZNIH je ovo

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Lionel Mesi pokazao je zašto je jedan od najboljih fudbalera današnjice. Da podsetimo, Argentina je juče savladala Francusku na Svetskom prvenstvu u Kataru, a nakon 120 minuta igre jedan od strelaca za Argentinu bio je upravo Mesi. Da bi fudbaler bio u dobroj formi posebnu pažnju posvećuje fizičkoj aktivnosti, ali i ishrani koja ima veliku ulogu u karijeri sportiste.

Šta jede Mesi?

Mesi ima 35 godina, a uz specijalan program i "komplikovan" način ishrane  održava svoje telo u vrhunskoj formi. Italijanski nutricionista Đulijano Pozer otkrio je za "Dejli mejl" šta to Mesi jede prema njegovim savetima i preporukama. Nakon njegovih uputa fudbaler je izgubio tri kilograma.

Prvenstveno, nutricionista ima strog stav prema mesu te je prvi savet bio da smanji konzumiranje ovog proizvoda.

Pet ključnih namirnica koje jede Mesi:

- Maslinovo ulje
- Intagralne žitarice
- Sveže voće
- Sveže povrće
 - Pije dosta vode

Mesi ne jede ništa što je prskano ili kontaminirano pesticidima ili herbicidima. On savetuje fudbalera da se kloni šećera jer je to strašno za svakog sportistu, tako da su slatkiši na listi zabranjenih. 


- To je najgora stvar za mišiće - rekao je Pozer za "Mundo Deportivo" i dodao da Mesi ne jede proizvode koji sadrže brašno.

Takođe, on ima i poseban plan vežbanja zahvaljujući kom ima dovoljno snage za utakmice. Vežbe koje sadrže Mesijevi treninzi su:

- Iskorak
- Istezanje tetiva
- Preskakanje užeta
- Plank
- Trbušnjaci
- Most
- Čučnjevi
- Skok sa prepona
- Vežbe ubrzanja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Neće jesti ništa što je prskano ili kontaminirano pesticidima ili herbicidima Poser također ističe skupine namirnica kojih Messiju savjetuje da se kloni i mrzi šećer, opisujući ga zastrašujućim riječima za svakog sportaša.

 

Komentari (0)

Loading