STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Lako se pravi, sočan je i svi ga obožavaju!
Znate li bolji kolač od ovoga? Mi ne!
Ovaj fenomenalan kolač lako se pravi, odlična je poslastica, a može se služiti i kao večera. Dopada se svima, a posebno onima koji vole "voćkaste" kolače. Skoro svako ima neke zaleđene višnje koje se često upotrebe u baš ovakvom slatkišu, a s obzirom na to da je vikend, nema ništa lepše nego kad se ušuškate u toploj kući i uživate u poslastici.
Potrebno vam je:
2 pune šolje šećera
2 kesice vanilin sećera
5 šolja brašna
1 šolja ulja
1,5 šolja jogurta
pola šolje mleka
1,5 kesica praška za pecivo
1/2kg višanja ( svežih ili smrznutih)
Priprema:
Umutite jaja sa kristal i vanilin šećerom i i u to dodajte jednu supenu kašiku hladne vode. Brašno dodajete malo po malo, odnosno šolju po šolju. Zatim sipajte jogurt, prašak za pecivo i ulje. To sve umutite opet i dodajte mleko. Pleh koji ćete koristiti za pečenje obložite papirom, siptajte smesu koja bi trebalo da bude srednje gusta, a ne retka. Preko toga stavite višnje, a ako su možda zamrznute onda ih prvo ocedite.
Rernu prvo ugrejte i ubacite kolač da se peče na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta. Pustite da se kolač prohladi pa tek onda ga pospite šećerom u prahu. Secite ga kada se skoro pa skroz ohladi.
Prijatno!
Pa, ako ste ipak za neki "slan", jednostavan recept koji možete služiti i kao doručak ali i večeru, spremite slasnu pitu od tost hleba i sira, a recept pogledajte OVDE.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)