Ceo život testenine kuvate u vodi!? To je pogrešno, uradite to na ovaj način i uživajte u pravom ukusu!
Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus.
Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.
Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.
Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.
Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu.
Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.
Bonus video:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)