KRALJEVSKI UKUS! Lagana torta od čokolade i oraha, bez brašna
Ljubitelji čokolade neće moći da joj odole, a toliko lako se sprema da će sigurno uspeti i početnicima u kuhinji
Sastojci:
150 gr maslaca
10 jaja
200 gr čokolade za kuvanje
150 gr mlevenih oraha
3 kašike kakaa
2 kašike ulja
prezle za posipanje pleha
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.
Žumanca pomešajte sa šećerom, pa ih umutite. Otopite maslac, dodajte ga žumancima i šećeru, pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mlevene orahe. Na kraju, u smesu dodajte umućena belanca. Mešajte lagano, nežnim pokretima, dok ne dobijete glatku smesu.
Pleh premažite maslacem, pospite ga prezlama, pa ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni otprilike 45 minuta.
Kad se ohladi, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa 2 kašike ulja.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)