LJUDIMA ZABRANJENO DA NAPUŠTAJU STANOVE! Dramatične scene na Dedinju, evo šta se dešava na mestu gde je UPUCAN NIKOLA VAVIĆ (FOTO/VIDEO)

Autor: MIRJANA STOJADINOVIĆ

Hronika

26.09.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Republike nalazi se na licu mesta

LJUDIMA ZABRANJENO DA NAPUŠTAJU STANOVE! Dramatične scene na Dedinju, evo šta se dešava na mestu gde je UPUCAN NIKOLA VAVIĆ (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/Tamara Pavišić, Printscreen/Instagram/nikola.vavic

Nikola Vavić, venčani kum boksera Veljka Ražnatovića, upucan je večeras na Dedinju u opštini Savski venac.

Ekipa Republike nalazi se na licu mesta, a kako saznajemo, cela ulica je blokirana, dok je policija zabranila građanima da napuštaju domove.

Sumnja se da se napadač zabarikadirao u ulici Slavka Ćuruvije. Pronađena je jedna čaura, kao i oružje.

Kako smo već pisali, Vavić ima samo ogrebotinu i odbija da sarađuje sa policijom.

Ko je Nikola Vavić?

Nikola, kao i njegova dva brata Đura i Aleksandar Vavić poslednjih godina, česta su tema medija zbog pozamašnih kriminalnih dosijea u kojima dominiraju trgovina narkoticima i oružjem i razbojništva. Ono što ih posebno plasira u medije jeste to što se njihova imena dovode u vezu sa beogradskim navijačkim grupama.

 

 

Nikola je bio ranjen u noge ispred poznatog kluba na Terazijama. Prethodno je bio u pritvoru zbog ranjavanja pripadnika obezbeđenja na splavu "Blejvoč". On je 2019. godine osuđen na šest meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor zbog prebijanja devojke ispred jednog beogradskog splava. Prve beleške u njegovom krivičnom dosijeu datiraju iz 2008. godine, kada je hapšen zbog izazivanja opšte opasnosti. Iduće godine već je privođen zbog trgovine narkoticima i držanja oružja, zbog čega je 2010. godine osuđen na tri i po godine zatvora. Više puta je bio akter obračuna u kojima je ranjavao druge, ali i sam bio žrtva pucnjava.

Prva pomoć kod ranjavanja vatrenim oružjem

Prva pomoć kod ranjavanja vatrenim oružjem može biti odlučujuća u spašavanju života. Evo osnovnih koraka koje možete preduzeti:

  • Pozovite hitnu pomoć: Prvo i najvažnije, odmah pozovite hitnu pomoć ili nazovite broj za hitne slučajeve u vašoj zemlji. Brza intervencija profesionalaca je ključna.
  • Bezbednost: Ako je situacija još uvek opasna zbog prisustva napadača ili opasnog područja, prvo osigurajte svoju sigurnost i sigurnost žrtve.
  • Stabilizacija žrtve: Ako je moguće, pomozite žrtvi da se smesti na sigurno mesto kako bi se smanjio rizik od dodatnih povreda.
  • Kontrola krvarenja: Ako osoba krvari, pokušajte zaustaviti krvarenje. Prvo pritisnite na ranu rukom ili gazom kako biste zaustavili krvarenje. Ako je moguće, koristite zavoje ili čiste tkanine kako biste izvršili pritisak na ranu. Ne uklanjajte postojeće zavoje ako su natopljeni krvlju, već dodajte nove preko njih.
  • Održavanje disanja: Ako je osoba prestala disati, odmah započnite sa postupkom veštačkog disanja i masažom srca prema obuci koju ste prethodno stekli.
  • Nemojte vaditi objekte iz rane: Ako je u telo ušao metak ili drugi objekat, ne pokušavajte ga izvaditi. Pomeranje objekta može uzrokovati dodatne povrede. Ostavite tu aktivnost profesionalcima.
  • Pratite vitalne znakove: Dok čekate dolazak hitne pomoći, pratite vitalne znakove osobe (puls, disanje, svest). Ako primetite promene, odmah ih prijavite osoblju hitne pomoći kada stignu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading