ZAPLENJEN TOVAR KOKAINA OZLOGLAŠENOG "GOLF KLANA": Bio namenjen BALKANSKOM KARTELU! Srbi umešani u sve

Autor:

Hronika

09.09.2024

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebalo da bude transportovan širom Evrope.

ZAPLENJEN TOVAR KOKAINA OZLOGLAŠENOG "GOLF KLANA": Bio namenjen BALKANSKOM KARTELU! Srbi umešani u sve

Foto: Policija Južne Afrike

Zaplena kokaina: Američke službe oduzele 1,672 kilograma droge

Američke službe su nedavno zaplenile 1,672 kilograma kokaina, čija se vrednost procenjuje na 33 miliona dolara. Smatra se da ova droga potiče od kolumbijskog Zalivskog kriminalnog klana, poznatog i kao Golf klan, koji je poznat po slanju droge ka Evropi. Mediji su izvestili da je ova pošiljka kokaina takođe bila namenjena Starom kontinentu.

Umešanost balkanskog narko kartela

Prema informacijama, Federalni istražni biro (FBI) Sjedinjenih Američkih Država istražuje umešanost pripadnika balkanskog narko kartela u ovaj nezakoniti posao. Prema izvorima, deo Zalivskog klana čine i više državljana bivše Jugoslavije, koji su i dalje aktivni na području Južne Amerike. Navodi se da su ovi pripadnici klana važna karika u transportu kokaina ka Evropi, povezujući se sa balkanskim narko kartelom i albanskom mafijom. Trenutno se radi na njihovom lociranju i hapšenju.

Zaplena kokaina u blizini južne obale ostrva Vijekes

Kokain je zaplenjen kada su agenti Kancelarije za carinu i zaštitu granica (CBP) presreli plovilo napunjeno sumnjivim tovarom u blizini južne obale ostrva Vijekes. Nakon što su otkrili brod s ugašenim svetlima, agenti su aktivirali sirenu i plava svetla i krenuli u poteru. Posada je pobegla na obalu, ali su marinci CBP uspeli da izvuku brod iz plitkih voda i odvuku ga u pomorsku jedinicu Fajardo.

Reakcija i akcija američkih vlasti

Agenti FBI preuzeli su zaplenjeni kokain i plovilo. Christopher Hunter, direktor Odeljenja za vazdušne i pomorske operacije (AMO) na Karibima, istakao je posvećenost i preciznost agenata CBP u ovoj operaciji. On je naglasio da ova operacija pokazuje njihovu posvećenost sigurnosti granica i zaštiti građana od opasnosti od narkotika.

Kokain kao deo globalnog tržišta droge

U poslednja dva meseca, američke i evropske bezbednosne službe su oduzele više od 30 tona kokaina, koji je bio namenjen Evropi ili spreman za transport na Stari kontinent. Ova zaplena predstavlja samo jedan deo globalne borbe protiv krijumčarenja droge, koja se i dalje aktivno vodi širom sveta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading