"DVE GODINE SAM DRŽALA MAJČIN LEŠ U KUĆI, ZBOG VERSKIH RAZLOGA!" Bizarna odbrana žene iz Ćićevca - POMENULA I NJIHOV "POSEBAN" ODNOS!

Autor:

Hronika

27.08.2024

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavila je da prima njenu penziju dok komšije nisu posumnjale!

"DVE GODINE SAM DRŽALA MAJČIN LEŠ U KUĆI, ZBOG VERSKIH RAZLOGA!" Bizarna odbrana žene iz Ćićevca - POMENULA I NJIHOV "POSEBAN" ODNOS!

Foto: Republika, Shutterstock

Protiv V. M. (66) iz okoline Ćićevca vodi se pretkrivični postupak zbog sumnje da je ubila svoju majku V. M. (92) i nije prijavila njenu smrt niti je sahranila.

V. M. je uhapšena 30. jula u selu kod Ćićevca nakon što je policija u njenoj kući pronašla telo njene majke u poodmakloj fazi raspadanja. Iako se prvobitno sumnjalo da nije sahranila majku kako bi nastavila da prima njenu penziju, ispostavilo se da je uhapšena zbog sumnje na ubistvo.

V. M. je puštena nakon 24 sata provedenih u pritvoru, ali pretkrivični postupak je u toku. Šta se pre dve godine dogodilo u kući majke i ćerke u okolini Ćićevca otkriće istraga, a izvor kaže da je V. M. nakon privođenja iznela bizarnu odbranu.

Žena bila u sekti?

- V. M. je ispričala da je njena mama umrla prirodnom smrću, ali da je ona nije sahranila jer to nije u skladu sa njenim verovanjima. Naime, objasnila je da ona pripada religiji po čijim običajima je da ako neko umre u kući, telo mora tu ostati dve godine, pa tek onda da se sahrani. Tvrdila je da je ona samo želela da "ispoštuje" te religijske običaje. Deluje kao da je žena u nekoj sekti - kaže izvor i dodaje da je V. M. takođe naglasila da nije podizala majčinu penziju posle njene smrti, jer majka nije ni imala penziju.

- Takođe, istakla je da je bila mnogo vezana za majku i da su imale poseban odnos, pa da je pored religijskih razloga imala i emotivne razloge zbog kojih je dve godine živela sa majčinim lešom u kući.

Advokat V. M., Nenad N. Žujić, potvrdio je da motiv za držanje tela preminule majke u kući nije bio materijalne prirode. On je naglasio da su priče o tome da je njegova klijentkinja zadržala leš kako bi nastavila da prima penziju potpuno neistinite.

- Pokojna majka mog klijenta nije imala primanja, stoga ona leš žene nije čuvala zbog penzije. Takođe, Više javno tužilaštvo nije ni lišilo mog klijenta slobode zbog bilo kog krivičnog dela vezanog za zloupotrebe sa Republičkim fondom za penzijsko i zdravstveno osiguranje, već zbog sumnje na ubistvo - objašnjava advokat Žujić i dodaje da je V. M. posle hapšenja zadržana do 48 sati, ali da je po prispeću preliminarnog izveštaja obdukcije da nije u pitanju nasilna smrt ona puštena na slobodu.

Žujović je zatim naveo i "da je u toku pretkrivični postupak, te da zbog toga moli sve zainteresovane strane za ovaj slučaj da poštuju prezumpciju nevinosti V. M.".

Bile patološki povezane

- Za sada je jedino tačno da je V. M. leš svoje majke čuvala zbog patološke vezanosti i privatnih verovanja o čemu ona ne želi da se izjašnjava - istakao je advokat.

Starija žena je preminula 28. jula 2022. godine, ali je njena smrt otkrivena tek dve godine kasnije. Kada je policija stigla na adresu, zatekli su jeziv prizor – posmrtni ostaci žene bili su na krevetu, umotani u foliju, tepihe i ćebe. Prema nezvaničnim informacijama, sumnje da se nešto neobično dešava u kući majke i ćerke primetile su komšije.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading