OTAC MACOLOM RAZBIJAO ZID DA SPASI ĆERKU I UNUKE! Potresni detalji nezapamćenog požara u Novom Sadu: Čuo zapomaganje, na sve načine pokušavao da IH IZBAVI! (FOTO)

Autor:

Hronika

23.08.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija u naselju Salajka!

OTAC MACOLOM RAZBIJAO ZID DA SPASI ĆERKU I UNUKE! Potresni detalji nezapamćenog požara u Novom Sadu: Čuo zapomaganje, na sve načine pokušavao da IH IZBAVI! (FOTO)

Foto: Tanjug/Video

U požaru u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, tragično je stradala cela porodica – četvoro dece uzrasta od dve, četiri, pet i sedam godina, zajedno sa njihovim roditeljima.

Otac nastradale žene, koji živi u susednoj kući, čuo je zapomaganje i pokušao da pomogne. Istrčali su napolje, razvalili vrata, ali zbog velike vatre nisu uspeli da ih spasu. Pokušali su i sa druge strane da probiju zid, ali, nažalost, nisu uspeli.

Sekirom i macolom su pokušavali da probiju zid kako bi porodicu izbavili iz plamena, ali nažalost, porodici nije bilo spasa, javljaju Novosti.

Tela poslata na obdukciju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u požaru u Novom Sadu tragično nastradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece. 

 „U požaru, koji je jutros, oko 3 sata, izbio na kući, u ulici Đorđa Dere, smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina. 

Pretpostavlja se da je reč o članovima porodice koja je živela na toj adresi, D. A. (29), M. S.(23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2).

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila,  ugasili su požar, a policija i  javni tužilac obavili su uviđaj lica mesta. 

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. 

Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja“, rekao je ministar.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading