BELIVUK OPET OPTUŽEN! OVO SU JEZIVI DETALJI 4 UBISTVA U ATINI: Sve prenošeno uživo, a njega su tražili preko "bukinga"

Autor:

Hronika

22.08.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama se nastavlja, a nova ubistva se pojavljuju na površini.

BELIVUK OPET OPTUŽEN! OVO SU JEZIVI DETALJI 4 UBISTVA U ATINI: Sve prenošeno uživo, a njega su tražili preko "bukinga"

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal juče je podiglo optužnicu za ubistva vođa škaljaraskog klana, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, a kao organizatori označeni su Veljko Belivuk, Darko Šarić i Radoje Zvicer!

Optužnica je podignuta protiv 19 okrivljenih, a ona obuhvata Veljka Belivuka, Darka Šarića, Milovana Zdravkovića, Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva i dodaje:

- Kao organizatori su označeni okrivljeni Veljko Belivuk i Darko Šarić kao i Radoje Zvicer, državljanin Republike Crne Gore protiv koga se zbog ovih krivičnih dela vodi postupak u Grčkoj.

Uživo iz Atine

Svedok saradnik Nikola Spasojević svedočio je i o ubistvu u Atini, i potvrdio da su izvršioci bili Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjović. On je ispričao i da su uživo pratili ubistvo u Atini.

- Bio je lajv prenos. Lainović je pisao kako kreću, kako stižu tamo, a Lainović i Brašnjović su se javili kada su završili. Prvo nisu znali da su stvarno ubili Dedovića i Stamatovića, jer je na grčkoj televiziji išao kairon da su ubijena dva ruska državljana, ali je posle 10 minuta dobio potvrdu od nekog - ispričao je detalje zločina svedok-saradnik i dodao da su mu rekli "da je Dedoviću prosut mozak u supu", kao i da je njega ubio Brašnjović, dok je u Stamatovića pucao Lainović.

Za sedam optuženih lica koji se trenutno nalaze u bekstvu je predloženo suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću dok je za 12 okrivljenih koji se već nalaze u pritvoru predloženo produženje istog.

- Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke. Ona je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu - navode iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

U januaru 2020. godine u Atini, da podsetimo, ubijena su dvojica "škaljaraca", Igor Dedović i Stevan Stamatović.

- Oni su likvidirani dok su večerali sa suprugama i decom u jednom restoranu. U restoran su ušetala četiri muškarca. Prišli su stolu, rasporedili se oko njega, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku, a potom otvorili vatru. Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere - podseća izvor Kurira i dodaje:

- U julu iste godine, na grčkom ostrvu Krf, ubijeni su Alan Kožar i Damir hadžić. Oni nisu ni izašli iz kola ispred svoje luksuzne vile, a egzekutori su ih izrešetali sa 29 metaka iz "škorpiona" i "kalašnjikova". Sve je trajalo samo nekoliko sekundi. Tada su pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu sa plaže.

Svedok-saradnik

Svedok-saradnik u predmetu koji se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 28 okrivljenih, svedok-saradnik Nikola Spasojević je detaljno priznao svoju ulogu u zločinima u Grčkoj.

On je ispričao da je Belivuk preko "bukinga" našao kuću gde je boravio Kožar, jer je uporedio sa fotografijama koje je imao sa aplikacije "Skaj".

- Veljko je preko bukinga tražio neku kuću. Tako je i našao. Uporedio je slike koje je dobio na Skaj, i tu kuću koju je našao na bukingu. Radovao se, tada sam i saznao da je jurio Alana Kožara i da treba da ga likvidiraju - ispričao je Spasojević i objasnio da su odustali su od učešća u ubistvu, ali da je on kasnije egzekutoren po Belivukovom nalogu pokupio u Solunu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading