KOSILI TRAVU, PA SE UTOPILI U KANALU! Poznato kako su poginuli radnici u TE Kolubara!

Autor:

Hronika

16.08.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se Elektroprivreda Srbije

KOSILI TRAVU, PA SE UTOPILI U KANALU! Poznato kako su poginuli radnici u TE Kolubara!

Foto: TANJUG/ JP Elektroprivreda Srbije - Aleksandar Rasin

Elektroprivreda Srbije (EPS) oglasila se povodom utapanja dva radnika u termoelektranu Kolubara.

- Dva radnika firme "Agronom-kop", koja je angažovana na održavanju zelenih površina i saobraćajnica u Termoelektrani Kolubara stradala su u prepodnevnim satima u kanalu koji se nalazi u podnožju pepelišta termoelektrane. Prema trenutnim informacijama, tragedija se dogodila dok su angažovani radnici kosili travu uz kanal - navode iz EPS i dodaju da je u skladu sa utvrđeni procedurama, Ogranak TENT je ispunio sve ugovorne obaveze iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

- U toku je policijski uviđaj, a o nesreći su obavešteni nadležni državni organi. Elektroprivreda Srbije upućuje saučešće porodicama stradalih - dodaju.

O Termoelektrani "Kolubara"

U sklopu najvećeg srpskog energetskog giganta poznatog kao TENT, odnosno Termoelektrana “Nikola Tesla”, posluje i “Kolubara”, koja je ujedno i najstarija među aktivnim u celokupnom sistemu Elektroprivrede Srbije. Puštena u rad davne 1956. godine, bila je ponos ubrzane industrijalizacije u socijalizmu, ali i najveći energetski objekat u zemlji. Godine su prolazile, kapaciteti su se povećavali, pa je od prvobitna 64 MW termoelektrana 1971. godine pojačana na 270 MW, koliko i danas ima. Ona se, sama po sebi, nije mnogo promenila, i dalje neodoljivo podseća na period kada je izgrađena. 

Nalazi se u Velikim Crljenima – mestu sa oko 4.300 stanovnika, koje pripada beogradskoj opštini Lazarevac iako su od samog centra glavnog grada udaljeni više od 40 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading