LAV PETROVIĆ SUVAJDŽIĆ DOBIO SPOMENIK PET MESECI OD SAHRANE! Odvija se klupko stravičnog porodičnog zločina u Novom Sadu

Autor:

Hronika

10.08.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na večni počinak Lava ispratili samo grobari i jedan rođak

LAV PETROVIĆ SUVAJDŽIĆ DOBIO SPOMENIK PET MESECI OD SAHRANE! Odvija se klupko stravičnog porodičnog zločina u Novom Sadu

Foto: Republika.rs

Tragični događaj koji se dogodio 1. marta u Novom Sadu šokirao je Srbiju i ostavio dubok utisak u javnosti. Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina (23) počinili su jedan od najstrašnijih zločina u novijoj istoriji zemlje. Naime, par je odlučio da otruje svoja dva sina, jednogodišnjaka i četvorogodišnjaka, pre nego što su sami izvršili samoubistvo skokom sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu.

Nakon zločina, telo Martine i dečaka preuzeli su njeni roditelji i sahranili ih u rodnom Bačkom Petrovcu, gde počivaju zajedno. Međutim, telo Lava Petrovića Suvajdžića nije odmah preuzeto. Njegova porodica iz Beograda nije se odmah odlučila na taj korak, pa su posmrtni ostaci nekoliko dana ostali u hladnjači, dok porodica nije donela odluku da ga sahrani 9. marta u Beogradu, gde mu živi porodica. Na sahrani Lava Petrovića Suvajdžića prisustvovao je samo jedan stariji rođak, za kojeg se nezvanično govorilo da mu je deda. Sahrana je bila izuzetno skromna, bez venaca, cvetnih aranžmana ili prisustva drugih članova porodice i prijatelja, što je celom događaju dalo veoma tužan i bizaran ton.

Foto: ST/Dragan Kadić

Kuća Martine i Lava

Prošlo je pet meseci od sahrane pre nego što je porodica odlučila da postavi spomenik na njegovom grobu na Novom groblju u Beogradu. Spomenik je relativno skroman, izrađen od mermera, sa slikom Lava i natpisom "neka te anđeli čuvaju". Ono što je neobično jeste da na spomeniku nema informacije o tome ko ga je podigao, što je često običaj.

Tokom istrage, utvrđeno je da su dečaci preminuli usled trovanja. Toksikološki nalazi su pokazali da je u telima dece pronađena kombinacija leka difenhidramina, koji se koristi protiv alergija, i etil alkohola. Difenhidramin je lek koji se ne sme davati deci mlađoj od 12 godina, a kod jednog deteta smrt je nastupila usled akutne depresije vitalnih funkcija zbog prekomernog unosa ovog leka, dok je kod drugog deteta kombinacija leka i alkohola bila smrtonosna.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Grob Martine

Postoje i sumnje da su deca možda bila fizički zlostavljana pre nego što su otrovana, jer su kod jednog dečaka nađene povrede na telu. Međutim, te povrede nisu bile teške i nisu direktno dovele do smrti. Ove informacije dodatno su pojačale užas i tugu zbog zločina, jer sugerišu da je par možda imao nasilne tendencije prema svojoj deci.

Pored toga, tokom istrage je otkriveno da su Lav i Martina bili pod uticajem sekte. U njihovom iznajmljenom stanu u Petrovaradinu pronađeni su brojni predmeti i knjige povezani sa egipatskim simbolima koji veličaju zagrobni život. Komšije su ih opisale kao otuđene od okoline i porodica, a Martina je viđena uglavnom sa decom, dok je Lav često bio odsutan ili se ponašao čudno.

Ovaj strašni slučaj ostavio je mnoga pitanja bez odgovora, uključujući šta je navelo mladi par na tako monstruozan čin.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading