DA LI JE OVO DOKAZ DA DANKIN UBICA IMA TELEFON U ZATVORU? Sumnjive informacije, pisma, stalni kontakt s ocem...

Autor:

Hronika

08.08.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Republika saznaje pokrenuta je istraga u vezi sa nezakonitim aktivnostima u zatvoru u kojem boravi Dejan Dragijević.

DA LI JE OVO DOKAZ DA DANKIN UBICA IMA TELEFON U ZATVORU? Sumnjive informacije, pisma, stalni kontakt s ocem...

Foto: pexels.com, Društvene mreže

Nestanak dvogodišnje Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora predstavlja misteriju koja traje od 26. marta. Osumnjičeni za njen nestanak su Dejan Dragijević i Srđan Janković, koji se trenutno nalaze u pritvoru. Ranije su u pritvoru bili i Dejanov otac Radoslav Dragijević, kao i njegov mlađi brat Dalibor Dragijević, koji je preminuo u pritvoru.

Kako Republika saznaje, pokrenuta je istraga u vezi sa nezakonitim aktivnostima u zatvoru u kojem boravi Dejan Dragijević.

Naime, cela situacija dovela je u sumnju da Dejan koristi mobilni telefon. U prilog ovome, stoji činjenica da je Radoslav pisao komentare na Fejsbuku, kao da je pretpostavio da će na njih dobiti odgovor od sina. Ubrzo nakon komentara, Dejanov otac je od sina dobio pismo, što dalje vodi ka sumnji da su otac i sin na ovaj način u šifrovanom kontaktu, kao i mogućnosti da su na isti način hteli da prikriju da Dejan poseuje telefon.

OTAC I SIN STALNO U KONTAKTU

Radoslav Dragijević je tvrdio da je njegovom sinu Dejanu i kolegi Srđanu slučaj "namestio njihov bivši direktor" iz preduzeća "Vodovod Bor". U međuvremenu, Radoslav je izneo da je od sina primio pismo u kojem Dejan navodi da očekuje da će biti uskoro pušten jer ne postoje dokazi koji bi opravdali njegovo dalje zadržavanje u pritvoru. Radoslav je izjavio da mu je omogućeno da poseti sina jednom nedeljno, petkom, ali da se suočava s poteškoćama zbog finansijskih problema i nemogućnosti da plati prevoz do zatvora u Zaječaru.

- Poslao mi je pismo u kom navodi da imam dozvolu da ga posetim petkom. Međutim moram da idem u Više tužilaštvo po dozvolu. Ja ipak nisam siguran da ću moći da ga posetim zato što su naša kola i dalje u policiji, a ja nemam pare da plaćam prevoz do zatvora u Zaječaru - kaže otac osumnjičenog Dejana Dragijevića. 

Radoslav kaže da čuva to Dejanovo pismo. 

- Napisao je da će ga najverovatnije pustiti iz pritvora kući 28. avgusta jer dokaza protiv njega nema, pa nema osnova da ga dalje drže u pritvoru. On sada može uz pratnju policije da odlazi do bankomata i podiže novac da bi kupio osnovno šta mu treba. Meni je dozvoljeno jednom sedmično, petkom, da mu odlazim u posetu, međutim, nisam išao nijedanput otkada su dozvolili, nadam se da će uskoro izaći - kaže najstariji Dragijević. 

S druge strane, otac nestale devojčice Miloš Ilić komentarisao je informacije koje je izneo Radoslav Dragijević, uključujući tvrdnje da je devojčica navodno viđena u Diseldorfu. Miloš Ilić je naglasio da takve informacije nisu potvrđene od nadležnih organa i da nije primio nikakva zvanična saopštenja o mogućem preživljavanju Danke. Izrazio je frustraciju zbog spekulacija i nedostatka konkretnih informacija o nestanku njegove ćerke.

Foto: Printscreen/Facebook

Komentari na Fejsbuku

- O Danki nam ništa nije stiglo od nadležnih organa. Sve su to puste priče i nema smisla dalje ih rasplitati -  ovako je Miloš Ilić, otac devojčice iz Bora, prokomentarisao buru koja je nastala posle objave Radoslava Dragijevića, oca Dejana, koji je osumnjičen za Dankino ubistvo, da je ona navodno živa i da je u Diseldorfu. 

- Svašta se pojavljuje u medijima. Nama nije stiglo nikakvo pismo. Ni mom ocu Milanu. Videli smo na Fejsbuk profilu od tog oca Dejana Dragijevića Radeta da je podelio nečiju objavu da je Danka, navodno, u Nemačkoj, ali to ne bih komentarisao. Zaista više nema smisla to komentarisati - kratko i ljutito je rekao Miloš Ilić za Srpski telegraf. 

Radoslav Dragijević je kasnije izjavio da informacije o Danke u Nemačkoj nisu došle od njega, već da je to čuo od neke žene na Jutjubu, koju je potom podelio na Instagramu. Radoslav je naglasio da se nada da će se pronaći "pravi krivci".

- To ja nisam izjavio niti mogu. Ja sam to čuo na Jutjubu da je neka žena iznela i stavio sam na Instagram. Nikako to nisam tvrdio ja, ali verujem u to da je moguće. Mislim da tu ima nečega. Tragova nema, telo deteta nije nađeno, pa mislim da je tu neko drugi kriv i da od drugih treba potražiti odgovore - kazao je Radoslav.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog potpisivanja i linkovanja izvora, a to je Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading