MANIJAK POSEDOVAO EKSPLICITNI SADRŽAJ DECE NA USB-U! Policija uhapsila pedofila iz Smedereva!

Autor:

Hronika

31.07.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolesno!

MANIJAK POSEDOVAO EKSPLICITNI SADRŽAJ DECE NA USB-U! Policija uhapsila pedofila iz Smedereva!

Foto: Shutterstock

Haker

Policija u Smederevu, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beograduuhapsila je I. R. (47) iz Smedereva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo prikazivanje, pribavljanje i posedovanje po**ografskog materijala i iskorišćavanje maloletnog lica za po**ografiju. Inspektori kriminalističke policije su u mobilnom telefonu osumnjičenog i na više njegovih USB fleš diskova pronašli po**ografski materijal sa maloletnim licima. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Podsećamo, Nišliji D.M. (53) izrečena je kazna zatvora od godinu dana zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom starim 13 godina, a presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, postignutog s Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu.


Prema navodima presude Osnovnog suda u Nišu, incident se dogodio krajem januara 2024, oko 18.30, u napuštenom objektu blizu OTC pijace. Optuženi D. M. priznao je da je u napuštenom objektu, nekadašnjem prostoru firme za otkup stare hartije, izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom, dok je drugi snimao, prenosi Blic.

Sporazumom s tužilaštvom, optuženi je priznao krivično delo i prihvatio kaznu od godinu dana zatvora. Takođe, njemu je zabranjeno da po izlasku iz zatvora prilazi maloletniku u naredne tri godine.

Osim kazne zatvora, D. M. izrečena je mera zabrane prilaska maloletniku i njegovom mestu stanovanja u trajanju od tri godine po pravosnažnosti presude.

Slučaj je otkriven nakon mesec dana, kad je majka maloletnika videla snimak na internetu i odmah ga prijavila policiji. D. M. identifikovan je, pronađen i priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Suđenje je bilo dva puta odlagano, prvo zbog zahteva za izuzeće postupajuće sudije i tužioca, a drugi put zbog angažovanja branioca. Nakon toga optuženi D. M. postigao je sporazum sa tužilaštvom, koji je sud prihvatio.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i istakao važnost pravosudnog sistema u zaštiti maloletnika od ovakvih zlodela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading