BACAO STOLICE I PRETIO ZAPOSLENIMA U KAFIĆU NA NOVOM BEOGRADU?! Muškarac (50) uhapšen zbog više krivičnih dela

Autor:

Hronika

11.07.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branio se ćutanjem.

BACAO STOLICE I PRETIO ZAPOSLENIMA U KAFIĆU NA NOVOM BEOGRADU?! Muškarac (50) uhapšen zbog više krivičnih dela

Foto: Shutterstock

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, M.N. (50) iz Pirota zadržan je zbog sumnje da je počinio nekoliko krivičnih dela.

Osumnjičeni se optužuje da je dana 9. jula 2024. godine, u alkoholisanom stanju, M.N. je došao do kafića na Novom Beogradu gde je pretio zaposlenima, bacao stolice i vređao goste. Policija je reagovala nakon prijave i uhapsila ga. Kod njega je pronađena opojna droga prilikom pretresa. U policijskoj stanici, M.N. je bio agresivan prema policajcima, pokušao je da pobegne i kasnije je u pritvorskoj jedinici oštetio inventar i pokušao da deaktivira nadzorne kamere.

M.N. se branio ćutanjem. S obzirom na njegov prethodni kriminalni dosije i mogućnost uticaja na svedoke, Treći osnovni sud u Beogradu odredio mu je pritvor do 30 dana.

U Srbiji, određivanje pritvora regulisano je Zakonom o krivičnom postupku. Pritvor je mera obezbeđenja koja se primenjuje radi sprečavanja bekstva okrivljenog, ometanja postupka ili ponavljanja krivičnog dela. Evo ključnih tačaka vezanih za određivanje pritvora:

Odluka o pritvoru: Pritvor može odrediti sudija na predlog javnog tužioca ili po službenoj dužnosti, u slučajevima kada postoje osnovi sumnje da je okrivljeni počinio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora duža od pet godina ili teže krivično delo.

Razlozi za određivanje pritvora: Sud može odrediti pritvor ako postoji opasnost da bi okrivljeni mogao uticati na svedoke ili saučesnike, ponoviti krivično delo, ometati postupak, ili ukoliko postoje osnovi da bi mogao pobeći.

Trajanje pritvora: Pritvor može biti određen do 30 dana, a sud može produžiti pritvor za još 30 dana ukoliko postoje opravdani razlozi za to. Maksimalno trajanje pritvora pre suđenja može biti do šest meseci.

Prava okrivljenog: Okrivljeni ima pravo na odbranu, pristup advokatu, kao i pravo da se izjasni o pritvoru. Takođe, ima pravo na žalbu protiv odluke o pritvoru.

Uslovi pritvora: Pritvor se izvršava u pritvorskoj jedinici koja mora obezbediti dostojanstvene uslove za boravak okrivljenog, u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading