PORODICA ALBANSKOG UBICE TUŽI ALJBINA KURTIJA! Smeta im što su Fatona nazvali zločincem!

Autor:

Hronika

25.07.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besnik Bisljimi nedavno je nazvao Fatona Hajrizija zločincem, dok je premijer Kurti pozvao građane da ne proglase Hajrizija herojem

PORODICA ALBANSKOG UBICE TUŽI ALJBINA KURTIJA! Smeta im što su Fatona nazvali zločincem!

Foto: Prinstscreen YouTube/KTV - Kohavision

Advokat Gent Đini, koji zastupa porodicu Hajrizi, najavio je podnošenje tužbe protiv premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, i njegovog zamenika Besnika Bisljimija zbog njihovih izjava o Fatonu Hajriziju. Đini ističe da je dobio ovlašćenje porodice Hajrizi da podnese tužbu, navodeći da su uvređeni i pogođeni izjavama albanskih zvaničnika.

Optužbe i reakcije

Besnik Bisljimi nedavno je nazvao Fatona Hajrizija zločincem, dok je premijer Kurti pozvao građane da ne proglase Hajrizija herojem, već je istakao da je policajac Afrim Bunjaku, ubijen u napadu u Banjskoj, pravi heroj. Đini ističe da će tužba biti podneta zbog javnih izjava i da će biti izneti dokazi kako bi se reči povukle.

- Da, verujem da će Kurti i Bisljimi biti deo tužbe. To su javne izjave. Podnećemo građansku tužbu i izneti dokaze. Te reči se moraju povući - rekao je Đini.

Podrška porodice

Đini ističe da ga je ovlastio lično brat ubijenog albanskog begunca, Artan Hajrizi, koji se navodno nalazi u Nemačkoj. On ističe da je Fatonov brat bio uvređen zbog linča koji je pretrpeo njegov brat, dodajući da su mnogi državni funkcioneri bez argumenata nazivali Fatona različitim epitetima i blatili njega i njegovu porodicu.

Fatonov brat se osećao uvređenim zbog linča koji je pretrpeo njegov brat. Mnogi državni funkcioneri su bez argumenata nazivali Fatona različitim epitetima, blatili njega i njegovu porodicu. Da biste nekoga nazvali kriminalcem, morate imati činjenice i dokaze za to. Politika ne treba da se meša u pravdu - ukazao je advokat zaboravljajući da je Hajrizi pobegao iz zatvora na koji je bio osuđen kao kriminalac.

Pravda i politika

Advokat ističe da je važno da politika ne treba da se meša u pravdu te da svi treba da budu jednaki pred zakonom bez obzira na funkciju koju obavljaju. Naglašava da je potrebno imati činjenice i dokaze pre nego što se neko nazove kriminalcem, te da su izjave bez argumenata neosnovane.

(Republika/RT)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading