"NEMA VIŠE NAŠEG SOKOLA, NE MOGU TO DA PRIHVATIM": Otac Nikole Krsmanovića SLOMLJEN OD BOLA, a utehe nema

Autor:

Hronika

19.07.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije kažu da je Nikolina smrt veliki gubitak za sve i da nije mogao da strada bolji momak i policajac

"NEMA VIŠE NAŠEG SOKOLA, NE MOGU TO DA PRIHVATIM": Otac Nikole Krsmanovića SLOMLJEN OD BOLA, a utehe nema

Foto: Shutterstock, Facebook

Dvorište porodice Krsmanović danas je bilo puno rodbine, prijatelja i poznanika koji su došli da porodici izjave saučešće, da im se nađu u tragediji. Nikolin otac, od tuge i bola, jedva govori. Utehe za njega, suprugu i njihovu ćerku - nema.

- Uživao sam kako mi se deca lepo slažu i vole - kazuje Nikolin otac dok guta suze.

- I kćerka mi je divna... i supruga. I sa svima smo u komšiluku i selu u divnim odnosima. Nikola je baš voleo policijski posao, ali i ljude, i to svim srcem. Ne mogu da prihvatim činjenicu da nema više našeg Nikole, našeg sokola.

Tužni otac pokazuje ponosno snimke sa telefona gde se vidi kako se Nikola razdragano igra sa sestričinom, koju je baš znao da usreći. On se sa suprugom nadao skoroj ženidbi Nikole, ali sada mu spremaju sahranu.

Nikolinu majku vest o smrti sina zatekla je u Švajcarskoj, kod kćerke, koja je obožavala brata kao i on nju i njenu kćerkicu. Naša ambasada obećala je da će majka i sestra dobiti što je brže moguće let za Srbiju, kako bi došle na ispraćaj svog Nikole.

- Ne zato što je moj, Nikola je bio sjajan mladić, pun ljubavi, pažnje, razumevanja, vredan, radan i častan - priča kroz suze otac.

Komšije kažu da je smrt Nikole Krsmanovića veliki gubitak za sve i da nije mogao da strada bolji momak i policajac.

Republika

Foto: Facebook

 

- On i njegova sestra su predivna deca, kad sam čula šta se desilo nisam mogla sebi da dođem od šoka - kaže prijateljica Nikoline porodice.

- Još kao mali je govorio stalno: "Ja ću da budem policajac, sve da branim". Bilo mu je dobro dok je bio u Žandarmeriji, ali se vratio ovde, da bude sa roditeljima.

Nikola je, govore šapatom gotovo svi do jednog, bio odgovoran, sposoban, spreman i za najveće izazove:

- Znamo ga od malih nogu kao divno dete. Takav je bio, takav je ostao. Bili smo ponosni na njega kao da je naš najrođeniji. I ne možemo da shvatimo da ga nema.Čuo sam da je u sredu trebalo da ide na rafting, ali je ostao jer je morao da radi.

I gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović juče je sa zamenikom Petrom Gavrilovićem posetio porodicu ubijenog policajca i izrazio im najiskreije saučešće. Petrović je u razgovoru sa Nikolinim ocem, koji mu je ponosno pokazivao Nikoline fotografije na kojima se igra sa sestrinom ćerkicom, porodici izjavio najiskrenije saučešće i rekao da je pucanj na policiju, pucanj na državu.

- Pripadnici policije su nosioci sigurnosti našeg društva čiji posao je veoma odgovoran jer svakodnevno brinu o bezbednosti i životima naših građana - rekao je Petrović.

- Srbija je ozbiljna država i potpuno sam uveren da će nadležne institucije preduzeti sve kako bi se utvrdili motivi ovog napada, i pronašli počinioci. Ilegalne naoružane grupe moraju prestati da ugrožavaju živote naših građana, a počinioci moraju odgovarati. Grad Loznica će pružiti svu neophodnu podršku i pomoć porodicama poginulog i ranjenog policajca koji su časno i odgovorno radili svoj posao.

I u Policijskoj stanici u Loznici, gde je jedno vreme radio, kao i u Stanici granične policije u ovom kraju čiji je bio pripadnik, muk i tuga. Svi o Nikoli pričaju kao o divnom kolegi, mladom čoveku punom pažnje za starije i takta za mlade kolege. Obradovali su se svi kad se iz Žandarmerije vratio u Loznicu. Voleo je ljude, ali i životinje. Bio je veliki ljubitelj pasa. U sve je, kažu, unosio ljubav.

Na mestu gde je oko ponoći u Loznici ubijen policajac, juče su se nalazile jake policijske snage, teren su nadletali dronovi, a iz pravca graničnog prelaza Trbušnica nije bilo moguće proći u pravcu Šapca. Na mestu tragičnog događaja cveće, sveće i tragovi krvi.

Vjekoslav se oporavlja

I povređeni policajac Vjekoslav Ilić slovi za sjajnog čoveka, časnog i vrednog policajca, omiljenog i na poslu i među sugrađanima. Svi pomno prate njegov oporavak u lozničkoj bolnici, zahvaljuju Bogu što je njegovo stanje, po oceni lekara, stabilno. Kako su nam rekli njegovi rođaci, Vjekoslav je još u šoku zbog svega šta se dogodilo i od pomisli da je i on, "za dlaku" izbegao najgore. Prema nezvaničnim saznanjima, njega su dva metka pogodila u leđa, a jedan u rame.

Devet metaka

Vlasnik kafane ispred koje se dogodio napad na policajce rekao je juče da su čak dva metka prošla kroz garažu njegovog lokala i da se nada da će povređeni Ilić, koji ima suprugu i dete, biti dobro. Jedan od meštana, koji živi u blizini, ispričao je novinarima da misli da je ispaljeno devet metaka.

- Ubica je prišao policajcu koji je ležao i pucao mu u glavu. Njegov ranjeni kolega potražio je pomoć u dvorištu preko puta - rekao je ovaj Lozničanin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading