DAČIĆ IZ LOZNICE NAKON UBISTVA FATONA HAJRIZIJA: Jednostavno nije bilo moguće da se preda

Autor:

Hronika

19.07.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić se obratio javnosti sa mesta likvidacije Albanca.

DAČIĆ IZ LOZNICE NAKON UBISTVA FATONA HAJRIZIJA: Jednostavno nije bilo moguće da se preda

Foto: Printscreen informer TV

Ministar Dačić se obratio javnosti nakon likvidacije albanskog teroriste Fatona Hajrizija.

Obraćanje ministra Ivice Dačića

- Ovo su bile dve neprospavane noći za celu policiju. Sve linije rada su povučene, značile su za bezbednost građana. Svi pripadnici jedinice policije su zaslužni: Interventna, kriminalistzička, granična, saobraćajna. Ovde je bilo oko 400 ljudi, videli ste gde se skrivao. Tražio je način da pređe preko reke Drine, videli ste i pištolj iz kog je pucao, ispalio je dva hica u policiju, onda su ga pripadnici policije likvidirali.

- Jednostavno nije bilo moguće da se preda, reč je o jednom surovom kriminalcu. Ovo mu je peto ili šesto ubistvo. Ovo je praktrično međunarodni slučaj. Rešili smo mnogo slučajeva. Mi smo pohapsili mnogo ljudi, a i ostale ćemo koji su zaslužni za ovaj slučaj. Došao je iz Preševa do Loznice, hteo je da ode za Bosnu i Hercegovinu. 

- Taksista je angažovan da ga preveze, uhapšen je i bračni par, oni su uhapšeni u Banjaluci, vršimo pretrage i uhapsićemo sve zaslužne. Tražićemo od Nemačke da nam izruči i njegovog brata jer je i on terorista. Laž je da je brat njemu ukrao dokumenta. On je njemu pomogao, poslao mu je dokumeta, on je saučesnik.

- Nećemo imati milosti, pogotovo ne prema Srbima koji su umešani. Okončano je ovo, žao mi je policajca koji je izgubio život na dužnosti. Ubicu smo pratili dva dana, na kamerama, ukrao je bicikl, nalazili smo njegove tragove svuda, manjao je i odeću, čestitam svima koji su zaslužni.

Podsetimo, pre toga ga je srpska policija locira u crpnoj stanici nedaleko od FK Trbušnice. On je pokušao da pobegne preko Drine, ali kada je shvatio da su i sa jedne i sa druge strane pripadnici policije, odustao je od bega, ali je otvorio vatru na njih, te je krenuo da ih psuje na srpskom.

Posle toga, on je likvidaran.

Nikola Krsmanović (34) policajac iz Loznice, ubijen je juče ujutru kada je na njega pucao više puta Faton Hajrizi koji ga je ubio, a njegovog kolegu ranio.

Na društvenoj mreži TikTok, poslednjih nekoliko sati, je osoba koja se predstavlja kao Faton Hajrizi neprekidno objavljivala sadržaj vezan za slučaj ubistva policajca Nikole Krsmanovića u Loznici. Ova osoba, za koju se sumnja da je stvarno Faton Hajrizi, postavlja fotografije i tekstove albanskih medija koji izveštavaju o zločinu, kao i slike osumnjičenog Fatona.

Profil pod imenom Faton Hajrizi na TikToku kreiran je pre nedelju dana i prvi put je objavljena fotografija (selfi) sa nepoznate lokacije. U opisu profila na albanskom piše: "Jedini profil". Od tada, osoba je svakodnevno objavljivala fotografije uz pesme na albanskom jeziku. Tri dana pre ubistva policajca, na profilu je objavljena fotografija sa pesmom "Diss Serbia", koja sadrži uvredljive stihove protiv Srba. Dan pre ubistva, objavljena je galerija fotografija uz poruku "Za Kosovo je data zakletva".

U poslednjih 20 sati, profil je neprekidno delio slike Fatona Hajrizija i tekstove albanskih medija koji izveštavaju o ubistvu policajca Nikole Krsmanovića. Poslednja objava, koja se odnosi na ubistvo, postavljena je pre četiri sata.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Baja

19.07.2024 16:48

Ko mu je bio podrška, da se nađu i pri pružanju otpora eliminišu.