MISTERIOZNI SKUPOCENI AUTO DANIMA KRUŽIO LOZNICOM: Komšinica ubijenog policajca otkrila KOGA su meštani videli za volanom

Autor:

Hronika

18.07.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac Nikola Krsmanović je ubijen hicem u glavu, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) upucan u rame

MISTERIOZNI SKUPOCENI AUTO DANIMA KRUŽIO LOZNICOM: Komšinica ubijenog policajca otkrila KOGA su meštani videli za volanom

Foto: ST/Nemanja Pančić, MUP, Printscreen/Youtube/KTV - Kohavision, Facebook

"Poslednjih 6 dana Loznicom je kružio skupoceni automobil tutinskih tablica. Svima nam je bilo čudno, jer ovuda takva kola ne prolaze", priča za "Blic" komšinica Nikole Krsmanovića (34), policajca koji je ubijen u pucnjavi u Loznici.

Komšinica ubijenog policajca bila je vidno potresena. Pričala je o Nikoli Krsmanoviću, o tome da ga zna ceo život, ali i o skupocenom automobilu koji je danima kružio Loznicom, za koji niko ne zna čiji je. Kako kaže, sada ga svi povezuju sa pucnjavom koja se dogodila u njihovom gradu, ali da li ima i kakve veze još uvek nije potvrđeno i biće dalji predmet istrage.

- Loznica je mali grad. Svi se među sobom znamo. Pogotovo tu uz granicu. Poznajem Nikolu. Njegova porodica je divna porodica. Majka radi u bolnici, a otac mu se poslednjih godina nešto razboleo. Sestra mu je u Švajcarskoj. Znam ga od kad je bio mali. Lepo je vaspitan, jednostavno iz poštene i radne porodice. On je samo radio svoj posao. Verovatno nije čuo niti video automobil sa tutinskim tablicama koji je poslednjih 6 dana kružio Loznicom i tu oko granice. To je auto koji košta više od 100.000 evra - priča ona u jednom dahu.

Vozač auta Faton Hajrizi?

Prema njenim rečima, to je zapamtila jer je pričala sa prijateljima ali i porodicom o tome.

- Bilo nam je čudno da toliko dugo vremenski taj automobil tuda ide. Mi kad vidimo i beogradske, novosadske tablice uvek prokomentarišemo. Jednostavno tako je. To smo radili i za taj automobil, ali nam je posebno u oči upalo to jer je stvarno skupocen a i jer su tutinske tablice. To nije česta pojava. Osobu koja je vozila automobil ja nisam videla, ali neki Lozničani jesu. Kako sam čula, misle da je u pitanju Faton Hajrizi jer su ga prepoznali sa fotografije. On i njegov osumnjičeni brat Artan liče, ali specifično je bilo jer je imao bradu, isticao se - priča ona.

Kako kaže, svi misle da je on danima smišljao plan kako da pređe granicu.

- Sigurno je mislio da je noć pravo vreme a onda je tu bio Nikola. Upucao ga je i pobegao. Mislim da je prešao u Republiku Srpsku jer je Drina jako plitka. To možeš preći i peške. Tu uveče nekada dežuraju i sa čamcima i prevoze i migrante - navodi ona.

Lažna izjava osumnjičenog Artana

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

U Bijeljini je lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

Veliki broj policije nalazi se u Loznici gde intenzivno češljaju svaki deo ovog grada u potrazi za Artanom Hajrizijem koji se sumnjiči da je noćas na graničnom prelazu ubio policijaca Nikolu Krsmanovića. Komšije koje žive nedaleko od mesta gde je se dogodio nezapamćeni zločin u šoku su, a kako pričaju za "Blic" noćas su čuli pucnjavu, a potom videli policajca kako leži na asftaltu.

Otac tvrdi da je Artan u Nemačkoj

Mustafa Hajrizi, otac Artana i Fatona Hajrizija, tvrdi za albanski "Nacional" da je Faton Hajziri uzeo pasoš svog brata Artana koji je osumnjičen za ubistvo policajca u Loznici.

Podsetimo, srpska policija ispituje da li je pasoš koji je ispao ubici policajca falsifikat.

Policajac upucan u glavu

Policajac Nikola Krsmanović je ubijen hicem u glavu, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) upucan u rame.

On je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Loznici, a kako rečeno njegovo stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajirzi Artan (33) i nemačka lična karta.

Artan Hajrizi, koji je tražen od strane srpskih vlasti zbog ubistva srpskog policajca, izjavio je da je njegov brat Faton Hajrizi boravio kod njega i da mu je uzeo dokumente.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta.

Taksista iz Tutina je ubici naplatio prevoz do Loznice 450 evra.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je pucanje na granične policajce kod Loznice bio nesumnjivo teroristički akt, kao i da se za počinioca ovog užasnog zločina i dalje utvrđuje da li je reč o osobi koja se lažno predstavlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading