KUPAČI, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su saveti rečne policije!

Autor:

Hronika

14.07.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kupanje u rekama nosi određene rizike, posebno zbog promenljive prirode vodenog okruženja.

KUPAČI, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su saveti rečne policije!

Foto: instagram.com/mupsrbije

U današnjem svetu, utapanje u rekama i morima predstavlja značajan problem i izazov za spasilačke timove širom sveta. Svake godine, hiljade ljudi izgubi živote usled utapanja, a ova nesreća može zadesiti ljude svih uzrasta i nivoa plivačke veštine.

Upravo iz tog razloga, rečna policija objavila je savete koje treba da pratite pre nego što krenete na vodu:

- Informišite se o vremenskim prilikama pre isplovljavanja. Proverite da li je vaše plovilo ispravno i registrovano. Zapovednik plovila mora imati položen stručni ispit za upravljanje motornim čamcem. Obezbedite prsluke za spasavanje, prvu pomoć, protivpožarni aparat, veslo, sidro i kanap od 25 metara. U slučaju nevremena, odmah stavite prsluke za spasavanje. Vožnja bez alkohola i narkotika je obavezna. Poštujte saobraćajne propise i vozite umerenom brzinom. Nikada ne sidrite čamac na plovnom putu. Koristite uređena kupališta i ne iskačite iz čamca. Zaštitite se od toplotnog udara i sunčanice, izbegavajte direktno izlaganje suncu. Pratite savete rečne policije i ne rizikujte – vaša sigurnost je na prvom mestu - naveli su iz rečne policije.

 

 

Inače, kupanje u rekama nosi određene rizike, posebno zbog promenljive prirode vodenog okruženja. Brze struje, skriveni vrtlozi i neočekivane dubine mogu biti izuzetno opasni čak i za iskusne plivače. Takođe, prisustvo klizišta ili potopljenog drveća može dodatno otežati situaciju u slučaju nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading