ZA DANKIN NESTANAK KRIV IM DIREKTOR "VODOVODA"! Suluda taktika osumnjičenih Dragijevića!

Autor: Nenad Veljović

Hronika

12.07.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To što je Dejan prvo priznao da je ubio, sve mu je to namestio bivši direktor. Sve kolege to znaju i pričaju tako, rekao Radoslav Dragijević

ZA DANKIN NESTANAK KRIV IM DIREKTOR "VODOVODA"! Suluda taktika osumnjičenih Dragijevića!

Foto: ST/Dragan Kadić, Društvene mreže

Čuo sam da je rekao da nikada nije video devojčicu i, naravno, da je nije video, nije je ni pipnuo, a to što je prvo priznao da je ubio, sve mu je to namestio bivši direktor. Sve kolege to znaju i pričaju tako, pare svašta mogu da učine, da vam ja kažem.

Ovako je Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), pred novinarima demonstrirao novu taktiku odbrane njegovog sina posle prekjučerašnjeg šokantnog Dejanovog svedočenja pred tužiocem u Zaječaru.

Dakle, ne samo da Danku nije ubio Dejan već su mu ceo slučaj "namestili" drugi.

Mora da objasni gomilu detalja

Naš nezvanični izvor smatra da se Dragijević sada izvlači na to da je prvo priznanje dao pod prisilom, navodno iz straha da ne strada kao njegov brat - šuplja priča.

- Prvo, brat je preminuo posle njegovog priznanja. Drugo, zašto bi u priču ubacio i brata i oca, koji su navodno premeštali Dankino telo s deponije. I treće, zašto Jankovića nije optužio za ubistvo, već je rekao da je on ubio dete, a da ga je Janković samo udario kolima. Detaljno je sve opisao. To je gomila detalja. Indikativno je da je zatražio ovo, novo saslušanje odmah posle Jankovićeve izjave da dete nikad nije video - ističe obavešteni izvor.

DANKINE RODITELJE NE POZNAJEM

Goran Pavić, bivši direktor borskog "Vodovoda", u kojem su radili Dragijević i drugi osumnjičeni Srđan Janković kazao je novinarima "da su to sve nebuloze".

- Nemam komentar, nisam čuo dosad šta je rekao, ali znam da ljudi svašta pričaju. To, naravno, nije tačno. Bio sam na funkciji direktora tog preduzeća i Dragijevića i Jankovića nisam viđao često, ali znao sam ih kao normalne ljude. Njima su davali naređenja njihovi šefovi i ja s tim nemam ništa, ali ostavku sam podneo iz moralnih razloga, tako sam mislio u tom trenutku da treba i tako sam i uradio - rekao je Pavić. On i dalje radi u istom preduzeću, ali ne na prethodnoj funkciji.

Kako je naveo, Miloša i Ivanu Ilić, Dankine roditelje, ne poznaje.

- Nikada ih ranije nisam video niti imam ikakve veze s njima. Kao što sam već istakao, sklonio sam se od svega toga - objasnio je Pavić.

Bivši direktor "Vodovoda" je takođe saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u svojstvu svedoka, kada je pitan za putne naloge od 26. marta, kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana.

Prvoosumnjičeni za ubistvo male Danke Dejan Dragijević prekjuče je sve šokirao na saslušanju pred tužiocem zaječarskog tužilaštva. On je porekao da je usmrtio devojčicu iako je posle hapšenja priznao ovaj zločin! Uradio je isto što i Srđan Janković (50), koji je zajedno s njim osumnjičen u ovom slučaju, koji je uznemirio srpsku javnost.

Radoslav se tereti za pomaganje

Radoslav je naveo da ni sam ne zna šta će sada biti, ali čvrsto veruje u to da je njegov sin nevin i da njegova porodica nema nikakve veze s nestankom i ubistvom Danke Ilić.

- Ja sam izgubio sve, u kući sam ostao sam, izgubio sam i sina i ženu otkad se sve to izdešavalo. Niko od nas nema nikakve veze s tim... - dodao je Radoslav.
Podsetimo, i sam Radoslav je bio uhapšen nakon što je njegov sin ispričao da su mu otac i brat Dalibor pomogli da premesti telo male Danke s deponije. Dejanov brat Dalibor preminuo je u policijskoj stanici, dok je ocu Radoslavu 29. maja ukinut pritvor.

NEGIRAO BUKVALNO SVE

Novinari iz zaječarskog kraja su nezvanično saznali iz advokatskih krugova da je Dragijević, kada je saznao za odbranu Srđana Jankovića koju je dao pred VJT, zatražio ponovno saslušanje.

- Dejan je rekao advokatu Vanji da želi da i njega opet sasluša tužilac čim je čuo šta je njegov kolega Janković rekao - naveo je izvor Srpskog telegrafa.
Dragijević je, prema nezvaničnim informacijama, negirao sve dosadašnje izjave i optužbe koje su mu stavljene na teret. Nakon što je izneo lične podatke i detalje o kretanju tog dana, on sada tvrdi da nije ubio Danku Ilić, kao ni da ju je video na putu u Banjskom polju.
- On je sada ispričao drugu priču. Rekao je da kobnog dana devojčicu nije ni video, da je Janković nije udario kolima, a da je on nije zadavio. Sve je negirao
- kaže izvor i dodaje da je Dragijević tokom saslušanja bio smiren i hladnokrvan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Misadosta

12.07.2024 23:39

Pa da... ovaj otac Dragijevica mladjeg kaze nemam vise nikoga izgubio sam sve sina zenu drugi sin u zatvoru a sta su izgubili nesrecni roditelji male Danke kojoj se ni grob nezna zbog takvih monstruma koji sad izigravaju nevinasca to im i nije vazno pa sta je on ocekivao drugo stigla ih kazna i to brzo od boga

Odgovori 13 11
Aleks

14.07.2024 00:58

Ipak je bilo iznuđenih izjava u policiji. Ajmi sad redom od one gospođe major u policiji, do ovih koji su saslušavali, jedan po jedan na ispitivanje

Odgovori 13 4
Коузи Пауел

18.07.2024 06:39

Како време пролази, случај се све више компликује. Не иде ка свом расветљавању, већ напротив.