PRETUKLI RADNIKA PEKARE, OPIRALI SE HAPŠENJU, PA PRETILI BACANJEM BOMBE NA POLICIJSKU STANICU: Detalji drame u centru Beograda, sve počelo od opijanja?!

Autor:

Hronika

07.07.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarci, koji su bili u vidno alkoholisanom stanju, opirali su se hapšenju

PRETUKLI RADNIKA PEKARE, OPIRALI SE HAPŠENJU, PA PRETILI BACANJEM BOMBE NA POLICIJSKU STANICU: Detalji drame u centru Beograda, sve počelo od opijanja?!

Foto: Shutterstock

Dvojica muškaraca danas su pretukla radnika jedne pekare u centru Beograda. Prema saznanjima Telegrafa, policija je uhapsila M.V. (60) i S.V. (34) nakon što su napali radnika pekare.

Muškarci su bili u vidno alkoholisanom stanju i opirali su se hapšenju. Tokom hapšenja, vređali su policajce, nazivali ih pogrdnim imenima i pretili da će baciti bombu na policijsku stanicu.

Istragu protiv M.V. i S.V. vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Opiranje hapšenju je ozbiljno krivično delo koje je regulisano zakonima Republike Srbije. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, opiranje hapšenju može biti kvalifikovano kao krivično delo pružanja otpora službenom licu u vršenju službene dužnosti. Evo nekoliko ključnih tačaka u vezi s ovim delom:

Krivično delo pružanja otpora službenom licu: Član 323 Krivičnog zakonika Republike Srbije definiše pružanje otpora službenom licu u vršenju službene dužnosti kao krivično delo. Prema ovom članu, ko upotrebom sile ili pretnjom napadne službeno lice koje obavlja poslove bezbednosti ili održavanja reda ili čuvanja lica lišenih slobode, kazniće se zatvorom do tri godine.

Teže okolnosti: Ako je pružanje otpora hapšenju praćeno upotrebom oružja ili drugih opasnih sredstava, kazna može biti znatno stroža.

Pretnje i uvrede: Pretnje i uvrede upućene policajcima ili drugim službenim licima tokom hapšenja takođe predstavljaju dodatno krivično delo, koje može uključivati kazne zatvora.

Posledice: Osobe koje se opiru hapšenju mogu se suočiti sa ozbiljnim pravnim posledicama, uključujući dodatne optužbe, produženi pritvor i veće kazne.

U slučaju dvojice muškaraca u Beogradu koji su pretukli radnika pekare i opirali se hapšenju, oni se mogu suočiti sa optužbama za napad, opiranje hapšenju, pretnje službenim licima i druge povezane prekršaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Sale

08.07.2024 07:43

Majmune treba izubijati, pa vise nece da napadaju drugog.