DEČACI POBEGLI KAKO BI NAŠLI BOLJI VRTIĆ! OKONČANA DRAMA NA PETLOVOM BRDU: Zagrljaji i suze radosnice zbog pronađenih mališana!

Autor:

Hronika

19.06.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečake pronašli pripadnici PS Rakovica.

DEČACI POBEGLI KAKO BI NAŠLI BOLJI VRTIĆ! OKONČANA DRAMA NA PETLOVOM BRDU: Zagrljaji i suze radosnice zbog pronađenih mališana!

Foto: ST/Vladimir Lukić, shutterstock

Dvojica petogodišnjih dečaka su pobegla iz vrtića na Petlovom Brdu, što je izazvalo dramu među vaspitačima, roditeljima i lokalnom zajednicom. Vaspitači su odmah obavestili policiju i roditelje čim su primetili da su deca nestala. Policajci Dragoslav Lazić i Božidar Vasić iz Policijske stanice u Rakovici su odmah reagovali na poziv za pomoć.

Majka jednog od dečaka je dala policiji informacije o tome šta je dete imalo na sebi i dala sliku dečaka kako bi olakšala potragu. Policajci su počeli sa potragom, a informacije su ih brzo dovele do saznanja da su dečaci ušli u autobus na liniji 56. Komunicirali su sa putnicima u autobusu i nakon nekog vremena primetili su dvojicu dečaka koji odgovaraju opisu.

Dečaci su pronađeni kako sede na klupi u parku na Vidikovcu. Policajci su im prišli polako da ih ne uplaše. Dečaci su bili saradljivi i odmah su im rekli svoje ime, prezime, adrese i razlog zašto su pobegli iz vrtića. Rekli su da su iskoristili priliku da izađu jer ih je jedan drugi dečak dirao.

Njih dvojica su sedeli na klupi. Polako smo im prišli da ih ne uplašimo, jer su kada su nas videli kao krenuli da odu sa klupe - priseća se kroz osmeh Lazić za Informer i nastavlja: 

Prišao sam im i pitao ih šta rade, kako su, kako se zovu? I krenuli smo da pričamo. Reč je o zaista pametnim dečacima, odmah su mi rekli kako se zovu, imena i prezimena roditelja ali i adrese gde žive. Pitao sam ih i gde su pošli, te su mi objasnili da su krenuli da traže drugi vrtić - priča kroz osmeh Lazić prisećajući se jednog od trenutaka koji će, kako kaže, pamtiti dok je živ. 

Prema njegovim rečima dečaci su im objasnili zašto su i kako pobegli iz vrtića. 

Rekli su da su iskoristili priliku da otključaju vrata i da izađu, a kao razlog naveli su da ih je drug tamo dirao - rekao je Lazić koji je zajedno sa kolegom što su pre mogli vratili decu roditeljima. 

Policajci su dečake vratili roditeljima koji su ih čekali ispred vrtića. Bio je to emotivan trenutak za sve prisutne, sa mnogo zagrljaja i suza radosnica.

Roditelji su se zahvalili policajcima na brzoj i efikasnoj intervenciji, a policajci su izrazili zadovoljstvo što su mogli da pomognu i što su dečaci sigurno vraćeni svojim porodicama.

To je nešto toliko lepo da je teško opisati. Ispred vrtića čekalo ih je mnogo ljudi a među njima i roditelji dečaka. Zagrljaji i suze radosnice su nešto što izaziva mnogo lep osećaj, skoro da se za sve ovo vreme u policiji nisam bolje osećao - kaže Dragoslav Lazić, a to je potvrdio i njegov mlađi kolega. 

Inače, roditelji dečaka zahvalili su se policajcima na dan kada su im vratili decu ali i dan kasnije. 

Zvali su nas telefonom i opet nam se zahvalili, divan je to osećaj - uverava nas Lazić koji je iz Kruševca i koji sada završava fakultet, kao i njegov mlađi kolega Vasić  koji živi u Novom Sadu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading