MAJCI KOJA JE KRVNIČKI PRETUKLA NASTAVNICU BIOLOGIJE PRETI DO 5 GODINA ROBIJE! I ranije napala razrednu, ona promenila školu!

Autor:

Hronika

15.06.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je zadržana u zatvoru po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu!

MAJCI KOJA JE KRVNIČKI PRETUKLA NASTAVNICU BIOLOGIJE PRETI DO 5 GODINA ROBIJE! I ranije napala razrednu, ona promenila školu!

Foto: Dragan Kadić, Tamara Pavišić, Privatna arhiva

Majka učenika OŠ "Jovan Dučić" iz Beograda, koja se sumnjiči da je zlostavljala i mučila nastavnicu biologije iz te škole, uhapšena je juče i određeno joj je zadržavanje od 48 sati.

Ona je zadržana u zatvoru po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i na teret joj se stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

- Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u OŠ na Novom Beogradu, nezadovoljna sinovljevom zaključenom ocenom, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši joj lake telesne povrede. Usled radnji okrivljene oštećenoj je, kako je izjavila, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi - saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Nju će danas saslušati javni tužilac.

- Svesno učestalosti napada na prosvetne radnike, Treće OJT u Beogradu će predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija.

Brnabić: Oštra osuda nasilja

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić poručila je juče, na vanrednoj konferenciji, da najoštrije osuđuje verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti. Tražila je, kako kaže, da se sastane nadležni odbor za obrazovanje i da podrži napore svih relevantnih ministarstava, kako bi se rešili problemi i da se, ako treba, menjaju zakoni.

- To nije tema za političku borbu - poručila je.

Advokatica: Preti joj do pet godina zatvora

Advokat Tamara Radojčić kaže za Kurir da u slučaju učiteljice iz OŠ "Jovan Dučić" tužilaštvo smatra da postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 KZ i krivično delo zlostavljanje i mučenje iz člana 137 KZ.

- Za krivično delo zlostavljanje i mučenje zaprećena je kazna zatvora, za osnovni oblik, do godinu dana. Za teži oblik ovog dela je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Kada je reč o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti zaprećena je za osnovni oblik novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine. Za teži oblik, ako je došlo do uznemirenja javnosti ili druge teže posledice - kazna je od tri meseca do tri godine. A u principu slučaj je ozbiljan i došlo je do uznemirenja javnosti.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading