KOGA SADA DA ČEKAM DA MI DOĐE IZ ŠKOLE KAD MOJE UNUKE VIŠE NEMA! Reči bake Ane Božović slamaju srca: Bolje da sam TOG DANA...

Autor:

Hronika

12.06.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila je divno dete, išla je na klizanje, kaže Anina baka.

KOGA SADA DA ČEKAM DA MI DOĐE IZ ŠKOLE KAD MOJE UNUKE VIŠE NEMA! Reči bake Ane Božović slamaju srca: Bolje da sam TOG DANA...

Foto: Printscreen. Instagram, ST/Nemanja Pancic

Kosta Kecmanović, koji je izvršio masakr 3. maja 2023. u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, tada je ubio devetoro školskih drugara i čuvara škole. Između ostalih, među nastadalom decom bila je i Ana Božović, koja je tog dana nastradala samo zato što je bila dežurna učenica i našla se na Kostinom nišanu spletom nesrećnih okolnosti.

Ana je bila učenica petog razreda.

Dan nakon masakra ispred škole su se okupili učenici, roditelji, porodica, ali i prolaznici koji su se skupili da odaju počast nastradaloj deci, među okupljenima našla se i baka Ane Božović, koja je tada izrekla reči koje kidaju dušu.

- Bila je divno dete, išla na klizanje… Nju je ubio tako što joj je pucao u glavu dok je bila dežurna - rekla je tada potresena baka za portal Republika.rs.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Baka Ane Božović

Baka je tada rekla da bi više volela da je ona umrla nego što su joj unuku uzeli. Prema njenim rečima, devojčica je bila posebno vezana za deku.

Baba i deda su je odgajili, vodili u školu jer roditelji rade. Žive u blizini i baka kaže ne zna kako će se navići na to da više nema nje da im dođe posle škole, donese peticu i osmeh.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra, s namerom da izvrši masakr, zakasnio u školu i na čas istorije, a onda s dva očeva pištolja i punim rancem Molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju, u kom je njegovo odeljenje imalo čas, i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je, nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Rita

12.06.2024 23:51

Ovo je prestrasno, bolno tuzno, neutješno, roditelji ubijene djece nemaju mira, sna, zivota normalnoga, svi traze odgovor zasto?! Pa zasto ne dovedu Kostu i da sam kaze zasto, stalno se pise da on hoce da kaze, pa pustite ga, neka roditelji ubijene djece trunku mira nađu, cemu ova nagađanja i pretpostavke, a mali bi rekao sve?!

Odgovori 15 2
Miki

13.06.2024 14:43

@Rita - Ne moze da svedoci jer ako svedoci smatra se da je normalan, a onda ne bi trebao ni da bude na psihijatriji, drzava bi bila optuzena sto ga drzi tamo

Kec

13.06.2024 15:30

@Miki - @Miki, Kosta je svedocio, video linkom!

Alex

13.06.2024 17:26

@Miki - A ko bi to optuzio nasu drzavu? 13 meseci ga drze u 15ak kvadrata i ne dozvoljavaju mu ni kroz prozor da gleda. Dvojica inspektor su sve vreme pored njega, ni u wc ne sme sam da ode. Kako nas do sad niko nije optuzio? Da te podsetim zatvoren je sa 13 god i niko jos nijednom nije potegao pricu o nekim njegovim pravima, a i nece nikada hvala Bogu.