HAPŠENJE U NOVOM SADU: Policija pronašla pištolje i drogu u stanu osumnjičenog

Autor:

Hronika

23.05.2024

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom određeno zadržavanje

HAPŠENJE U NOVOM SADU: Policija pronašla pištolje i drogu u stanu osumnjičenog

Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu su izvršili hapšenje A. B. (1968), stanovnika tog grada, zbog sumnje da je izvršio niz krivičnih dela. Na teret mu se stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Tokom pretresa njegovog stana, policija je pronašla dva pištolja sa šest metaka, kao i manje količine supstanci za koje se sumnja da su heroin i kokain. Ovi nalazi dodatno su potvrdili sumnje policije o njegovim kriminalnim aktivnostima.

A. B. je nakon hapšenja zadržan u pritvoru do 48 sati, u skladu sa zakonom. Nakon toga će biti priveden, uz podnošenje krivične prijave, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu. 

Zakon o oružju i municiji Republike Srbije reguliše pitanja vezana za proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prema ovom zakonu, posedovanje oružja je regulisano licenciranjem, gde pojedinac mora da ima odgovarajuću dozvolu za posedovanje i nošenje oružja. Ovo uključuje različite vrste oružja, uključujući vatreno oružje i eksplozivne materije.

Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija predstavlja krivično delo u Srbiji. To znači da je ilegalno posedovati, proizvoditi, prenositi ili trgovati oružjem ili eksplozivnim materijama bez odgovarajućih dozvola i licenci koje izdaje nadležna državna institucija.

Osobe koje krše ove zakone suočavaju se sa ozbiljnim krivičnim sankcijama, uključujući zatvorske kazne. Takođe, policija i druge nadležne agencije imaju ovlašćenja da preduzmu mere za sprečavanje ilegalnog posedovanja i korišćenja oružja radi zaštite javne bezbednosti i reda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading