VEČNO ĆU ŽIVETI U TOM 4. MAJU! Ispovest majke NAJMLAĐE ŽRTVE (14) Uroša Blažića ledi krv u žilama: "Svaki dan uđemo u njegovu sobu i javimo mu se kao da je tu, a njega nema..."

Autor:

Hronika

07.05.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A bili su divni, omladina kakvu selo nije imalo do sada, kaže kroz suze Nikolina majka.

VEČNO ĆU ŽIVETI U TOM 4. MAJU! Ispovest majke NAJMLAĐE ŽRTVE (14) Uroša Blažića ledi krv u žilama: "Svaki dan uđemo u njegovu sobu i javimo mu se kao da je tu, a njega nema..."

Foto: ST/Nikola Mutić, Društvene mreže

U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Najmlađa žrtva monstruoznog ubice, bio je upravo četrnaestogodišnji Nikola Milić, koji je kobne večeri došao na mesto, koje će se kasnije ispostaviti kao mesto zločina, kako bi se družio sa prijateljima, ne sluteći šta mu se sprema.

O tragičnoj noći, kao i o samoći koju oseća njegova porodica, govorila je Nikolina majka Dragana Vujadinović.

- A bili su divni, omladina kakvu selo nije imalo do sada. Bilo je među njima i mlađih i starijih, ali nisu pravili razliku, bili su složni, podržavali se, družili, uvek i u svemu su bili zajedno. Jednostavno, kad je Nikola bio sa njima, bila sam mirna - govori Dragana Vujadinović, majka 14-godišnjeg Nikole Milića, najmlađeg među stradalima i dodaje: 

- I dalje živimo u tom 4. maju, taj dan traje i mislim da će za nas trajati dok smo živi. Jer godina je prošla, ali bez njih i dalje tapkamo u mestu. Uđem u sobu, kao kad je bio tu, bacim pogled na krevet, njega nema. Tako i suprug kad dođe s posla, ode do sobe, kao da mu se javljamo da smo došli i da ga čekamo.

Podsetimo, psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading