SKOVALI PLAN DA POBEGNU OD OSVETE: Roditelji Koste Kecmanovića planiraju beg iz Srbije!

Autor:

Hronika

25.06.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Kosta 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar" pobio devet drugara i čuvara škole, njegovi izbezumljeni roditelji na sve moguće načine pokušavaju da promene identitet i započnu novi život.

SKOVALI PLAN DA POBEGNU OD OSVETE: Roditelji Koste Kecmanovića planiraju beg iz Srbije!

Foto: printscreen, Nemanja Pancic, www.profimedia.rs

kec

Miljana Kecmanović, majka masovnog ubice Koste Kecmanovića (13) iz OŠ "Vladislav Ribnikar", po svemu sudeći planira da stvori novi identitet za sebe i ćerkicu (10) i da napusti Srbiju. Taj plan je skovala sa suprugom Vladimirom od koga će se fiktivno razvesti da bi zatrla trag ka sinovljevom zločinu i kako-tako spasla sebe, ćerku i muža od moguće krvne osvete, nezvanično saznajemo od obaveštenog izvora iz istrage. 

Republika

Foto: Printscreen

 

Ona je u subotu pokušala da napusti zemlju, ali je zaustavljena na graničnom prelazu Prohor Pčinjski.

VRAĆENE SA GRANICE


- Majka dečaka i njena ćerka vraćene su sa graničnog prelaza jer je u toku istraga protiv majke, a privremeno im je blokirana sva imovina. Takođe, sa njom je nakon zaustavljanja na granici obavljen i razgovor - rečeno je iz MUP.

Iako je majka obavestila Centar za socijalni rad, policija nije obaveštena o njenom odlasku iz zemlje i zato je vraćena sa graničnog prelaza. Kako saznajemo, MUP će zatražiti i da joj se ipak izrekne mera zabrane napuštanja teritorije Srbije ili grada Beograda.

Nakon što je Kosta 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar" pobio devet drugara i čuvara škole, njegovi izbezumljeni roditelji na sve moguće načine pokušavaju da promene identitet i započnu novi život.

- Vladimir i Miljana su očajni zbog osuda naroda, a najteže im pada što se njihova ćerka još uvek nalazi u Srbiji. Odmah nakon masakra koji je počinio njihov sin, oni su krenuli da smišljaju način kako da Miljana odvede ćerku u inostranstvo. Na društvenim mrežama i u medijima objavljivane su Kostine slike, kao i fotografije njegovih roditelja, ceo svet je upoznat sa jezivim krvavim pirom koji je počinio njihov sin i brat. Osim što planira da promeni identitet, namera joj je da se fiktivno razvede i promeni prezime - objasnio je sagovornik za Srpski telegraf. 

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

NEDUŽNA DEVOJČICA


Pokušaj da sa ćerkom otputuje u Severnu Makedoniju bivši obaveštajac Boža Spasić tumači kao pogrešan korak.

- Verovatno je mislila da će tamo za sebe i ćerku naći neki mir i da će izbeći procesuiranje za oduzimanje imovine, ali je očito da je to bio ishitren potez. Porodica će pokušati da iskoči iz sopstvene kože zbog stvari koje su se dogodile, oni su ostali obeleženi do kraja života, a taj eventualni izlazak iz zemlje može da se tumači i kao pokušaj da sklone nedužnu devojčicu. Ono što je sigurno, jeste da će Miljani policija oduzeti putne isprave i ograničiti kretanje - rekao je Spasić za portal Republika.rs.
Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Vladimir Kecmanović nedavno je tražio da mu se u pritvor dovede notar, jer je zbog svega što se dešava, zabrinut i za svoju imovinu. Međutim, otuđenje imovine, prebacivanje na druge osobe, kao i prodaja, porodici je zabranjena do daljeg i to odlukom Višeg suda u Beogradu. Očajan zbog svega što mu se dešava, Vladimir Kecmanović smršao je preko 30 kilograma u pritvoru, a takođe je pustio i bradu. 

Spasić: Odmah angažovali advokate

Kako kaže Boža Spasić, očigledno je da Kostina porodica strahuje od krvne osvete.

- Roditelji su odmah shvatili težinu dela koje je učinio njihov sin, bili su svesni da moraju nešto da učine sa imovinom, ali i promenom ličnog opisa zbog krvne osvete. Samo par sati nakon masakra u osnovnoj školi, porodica je angažovala advokate, što nije uobičajen slučaj, jer u tom trenutku još uvek nije pokrenuta nikakva istraga. Samim tim, to govori da su Miljana i Vladimir želeli da im advokati kažu koji je dalji tok postupka, u cilju da se zaštite - zaključio je Spasić.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Ispalio 57 metaka

Kosta Kecmanović je devetoro dece i čuvara ubio ispalivši 57 metaka iz dva očeva pištolja. Tokom istrage, utvrđeno je da je dečak-ubica išao sa ocem u jednu prestoničku streljanu nekoliko puta i da je tamo vežbao.

Republika

Foto: Republika

 

Samo pita kad će na slobodu

Kosta Kecmanović, kako navode pojedini elektronski mediji, počeo je da pokazuje promene u ponašanju i komunikaciji. Naime, iako je nakon hapšenja bio miran i staložen, on je od pre nekoliko dana svakodnevno počeo da zapitkuje kada će izaći na slobodu.

- Očigledno nije planirao ovakav ishod, da će biti u ustanovi, jer je imao manje od 14 godina i po zakonu ne može da odgovara. Dečak sebe smatra kao normalnu osobu i o sebi govori na taj način. Istovremeno i dalje ne pokazuje kajanje zbog svirepog masovnog ubistva, ili bilo kakvu emociju prema ubijenim drugarima ili svojoj porodici, koju je takođe doveo u jezivu situaciju, posebno mlađu sestricu, ni krivu ni dužnu - rekao je obavešteni izvor.

Foto: TikTok/Printscreen

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Tanja

25.06.2023 21:08

Tako su sebicni,samo na sebe misle.Tolike porodice zauvek ostale u svom bolu a oni bi da putuju.

Max mara

25.06.2023 22:53

@Tanja - Imaju kćer koja mora nastaviti sa životom.Ne mogu cijeli život biti zabarikadirani u kući.

Zana

26.06.2023 06:26

@Max mara - Izgleda da su roditelji ovog mladjanog monstruma imali pogresnu percepciju o njemu.To sto je ucinio je delo poremecene psihe osnovca a ne zrelog tinejdzera.Njihov sin jednostavno nije mogao da se preobrazi u Dzekila preko noci. Ja se samo pitam da li su svesni da su omanuli u vaspitanju starijeg deteta i da li su oni uopste podobni i za dalji uzgoj cerke.Imam utisak da su oni deo svoje roditeljske duznosti prebacili na dadilju i cerku, od kojih su trazili potvde o ponasanju sina u vreme kada su bili odsutni, odnosno zaokupljeni svojim profesionalnim usponima.

Ana

18.07.2023 16:12

@Max mara - Onda su tebali da vaspitaju sina a ne da treniraju masovnog ubicu...