OTKRIVAMO KO JE BELIVUKOV ŠEF ZA DROGU: Đeneral tone kokaina prebacio u Evropu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U crnogorskoj optužnici protiv "kavačkog klana" prvi put se pominje imenom i prezimenom državljanin Srbije Miroslav Starčević.

OTKRIVAMO KO JE BELIVUKOV ŠEF ZA DROGU: Đeneral tone kokaina prebacio u Evropu

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Jedan od najvažnijih ljudi u narko-biznisu klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji nije obuhvaćen optužnicom jeste tajanstveni Miroslav Starčević, čije ime se pojavilo u optužnici protiv šefa "kavčana" Radoja Zvicera u Crnoj Gori. Dugo se nagađalo ko se krije iza nadimaka Đeneral i Deda, pominjanih na suđenju Belivukovoj bandi u Specijalnom sudu. Iz Zvicerove Skaj prepiske sa Starčevićem vidi se da šef "kavčana" Starčevića oslovljava baš tako: "Đenerale."

Foto: E Stock, Starsport, Tužilaštvo za organizovani kriminal

 

 

I svedok-okrivljeni Nikola Spasojević, doskorašnji pripadnik klana Belivuk-Miljković koji je odlučio da sarađuje s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za blažu kaznu, takođe je govorio o izvesnom Đeneralu ili Dedi, muškarcu koji je bio upleten u sve poslove klana, ali njegovo ime niko naglas do sada nije izgovorio niti se našao u bilo kojoj optužnici podignutoj protiv članova ove grupe. Pre njega Đenerala su pominjali i svedoci-okrivljeni Bojan Hrvatin i Srđan Lalić.

Lalić je izjavio da je s Miljkovićem učestvovao u pratnji 40 kila kokaina do stadiona Partizana koje je u Beograd poslao Zvicer. On je naveo da je za kokain bio zadužen čovek zvani Deda, na Skaju Đeneral. Doduše, pomenuo je i ime Nenad u vezi s ovim čovekom, ali nije isključeno da je reč o lažnom identitetu. Zato se o ovom kontroloru protoka droge malo zna. Opisali su ga samo kao sredovečnog, starog oko 50 godina.

Foto: printscreen

 

Zvicer je, s druge strane, u Skaj prepisci sa Starčevićem potvrdio da je reč o čoveku dobro umreženom u krugovima svetskih narko-barona. Neverovatne su sume koje su pominjali, kao i cela organizacija posla koja je pokrila više kontinenata. Starčević u komunikaciji Zvicera oslovljava sa "Vuče":

STARČEVIĆ: Treba mi prebačaj do EU za druga, Vuče, spremna je tona robe na Pacifiku.

ZVICER: Đenerale, ako je preko Hrvata ubac, da znaš da su sada promašili jedan brod, samo obavezno pošalji čoveka da čeking urade robe, čamca i da ode na čamac.
U ovoj prepisci, koju je objavio Libertas pres, njih dvojica ugovaraju kupovinu, transport tona narkotika, kao i načine da se izbegne policija.

STARČEVIĆ: Tanker, dobra posada, krcaju Galeota-Trinidad, iskrcaj Finart Engleska, pitaj kad može transfer i za koliko daju lovu.

ZVICER: Pitam sve, Đenerale.

STARČEVIĆ: Ovom linijom, a to mogu samo ako ga usmerim prema nekoj od luka... bilo bi dobro da tovar izbacimo pre ulaska u luku...

STARČEVIĆ: Imaš li ti ubačaj u Urugvaju?

ZVICER: Imam, đe treba, imamo na cma i msc, čekamo Bukong da nam daju, ima i Hamburg... isti bus kao msc, gledaj Hamburg kutije.

STARČEVIĆ: Meni rekoše da je rott (Roterdam) puko, Vuče.
Transport droge organizovan je iz više zemalja Južne Amerike i Afrike do evropskih luka Roterdam, Antverpen i Hamburg, prevashodno brodovima, ali je klan koristio i helikoptere i male avione. Miroslav Starčević se, zasad, pominje imenom i prezimenom samo u crnogorskoj optužnici.

Identifikovan na Skaju

U kriptovanoj komunikaciji koju je ostvarivao organizator kriminalne organizacije okrivljeni Radoje Zvicer, kao pripadnik kriminalne organizacije koji je koristio SKY ECC pin 7FIVBU identifikovan je državljanin Republike Srbije Miroslav Starčević, za koga je utvrđeno da je "delovao van teritorije Crne Gore", navodi se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading