AMERIČKA EKONOMIJA U POTPUNOM NOKAUTU, JOŠ JEDAN GIGANT PRED BANKROTOM! Kompanija do kraja nedelje proglašava stečaj?

Autor:

Biznis

18.09.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi obožavaju njihove proizvode

AMERIČKA EKONOMIJA U POTPUNOM NOKAUTU, JOŠ JEDAN GIGANT PRED BANKROTOM! Kompanija do kraja nedelje proglašava stečaj?

Foto: Shutterstock

Kompanija Tupperware bi ove sedmice mogla podneti zahtev za stečajem. Objavljeno je kako kompanija ima oko 700 miliona dolara duga, prenosi Feniks-magazin.

Proizvođač proizvoda za očuvanje svežine u hrani je jedan od tradicionalnih svetskih brendova. Plastični kontejneri su počeli svoj trijumf 1950-ih, kada su zaposlene domaćice počele da prodaju proizvode prijateljima i poznanicima na takozvanim "Tupperware zabavama". Sa hermetičkim posudama proizvođač je obećao da će hrana dugo ostati sveža, a danas gotovo da nema domaćinstva koje nema ili je bar jednom imalo u svom domaćinstvu proizvod Tupperware.

- Tupperware bi mogao da podnese zahtev za bankrot ove nedelje, izvestio je Blumberg u ponedeljak.

Pripreme za podnošenje zahteva za stečaj usledile su nakon dugotrajnih pregovora između Tupperware i zajmodavaca kompanije o tome kako da se izbore sa dugom većim od 700 miliona dolara, navodi se u izveštaju.

Cena akcija je pala za 57 odsto

Kompanija, koju je 1946. osnovao biznismen Erl Sajlas Taper, već neko vreme je u finansijskim teškoćama. Uprkos kratkom povećanju profita tokom pandemije koronavirusa, prodaja je opala u poslednjim kvartalima. Američka kompanija je već u martu upozorila na probleme sa likvidnošću i izrazila sumnju u njen dalji opstanak.

Republika

Foto: https://tupperware-tnt.rs/

Tupperware je bio simbol kvaliteta

U 2023, Tupperware je pokušao da spasi posao restrukturiranjem menadžmenta. Lori En Goldman je postala novi izvršni direktor, zamenivši Migela Fernandesa, koji je imenovan 2020. Ali problemi kompanije su postajali sve gori.

Nakon objavljivanja vesti, akcije kompanije pale su za 15,8 odsto u trgovanju posle radnog vremena, nakon što su već pale za 57 odsto u redovnom trgovanju, piše Feniks-magazin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading