Lučić: Telekom Srbija najbolja kompanija na tržištu u regionu u poslednje tri godine

Autor:

Biznis

19.07.2024

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Lučić istakao je da je Telekom Srbija u poslednjih šest godina povećala operativni priliv za više od 500 miliona evra.

Lučić: Telekom Srbija najbolja kompanija na tržištu u regionu u poslednje tri godine

Foto: Tanjug/R. Prelić

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da je ta kompanija već tri godine na vrhu rang liste najboljih kompanija u regionu, kako po prihodu tako i po profitu.

Lučić je rekao da to pokazuje i izveštaj jednog hrvatskog portala i dodao da je prvo mesto ranije zauzimao hrvatski Telekom, ali da je Telekom Srbija, nakon transformacije poslovanja, postao najvažniji mobilni operator na tržištu.

- Mi smo 2023. godine imali i rekordan prihod, koji je bio veći od dve milijarde, rekordnu operativnu dobit, koja je bila veća od milijardu evra i rekodan neto profit, koji je na nivou grupe bio 49 milijardi dinara, a na nivou Telekoma Srbije 35 milijardi - rekao je Lučić.

On je naveo da korisnici sve manje koriste klasičnu fiksnu telefoniju, kao i da se umesto SMS-a sve češće koriste društvene mreže, posebno Vocap i Viber.

- Prihod od međunarodnog saobraćaja i klasične fiksne telefonije pao je za 10 godina 22 milijarde i on pada nezaustavljivo - rekao je Lučić.

On dodaje da je Telekom Srbija u poslednjih šest godina povećala operativni priliv za više od 500 miliona evra.

- Nama iz godine u godinu raste prihod, kao i operativni prihod, ali i dobit - istakao je Lučić. Prema njegovim rečima, troškovi kompanije su stabilni, ali je dug veći.

- Da biste investirali u opštu infrastrukturu i najmoderniju mobilnu mrežu, u trenutku kada niste imali sredstava u kompaniji, naravno da ćete to uraditi iz investicionog kredita - rekao je Lučić.

Govoreći o svojoj nedavnoj poseti Frankfurtu, Lučić kaže da je zadovoljan rezultatima kompanije u Nemačkoj.

- Cilj moje posete bio je da predstavnicima naših klubova u dijaspori objasnim da mi jesmo tamo postali mobilni operator, da korisnici mogu bez promene broja da pređu kod nas u mrežu, da onda nemaju roming kada dođu u Srbiju. I takođe mogu da gledaju sve kanale, da li na televiziji ili na njihovom mobilnom telefonu s našom karticom - rekao je Lučić.

On dodaje da je Nemačka naša najmnogoljudnija dijaspora.

- Višestruko veća nego u Austriji, gde smo prvo krenuli. Mi u Austriji imamo sad oko 240.000 korisnika. Prošle godine smo u Austriji imali prihod od oko 30 miliona evra, ali Nemačka će to višestruko da nadoknadi - rekao je Lučić.

Dodaje da će u gradovima Nemačke biti po jedna poslovnica Telekoma Srbije, gde će građani moći da se raspitaju o uslugama koje ta kompanija pruža.

- Jedna od usluga jeste i kupovina tagova za putarinu u svim našim poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji, a koji važe u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji - kazao je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading