SPUSTILI SMO INFLACIJU ISPOD 4 POSTO! Vučević: Cilj nam je da rast BDP bude između 3,8 i četiri odsto na kraju godine

Autor:

Biznis

17.07.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ušli smo u treći kvartal ove godine i moramo mnogo toga da ubrzamo."

SPUSTILI SMO INFLACIJU ISPOD 4 POSTO! Vučević: Cilj nam je da rast BDP bude između 3,8 i četiri odsto na kraju godine

Foto: Tamara Pavišić

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je zakazao novu sednicu Saveta za BDP početkom avgusta i da je cilj države da rast BDP na kraju godine bude između 3,8 i četiri odsto.

"Verujem da ćemo imati taj zacrteni rast BDP do kraja 2024. između 3,8 i četiri odsto,to bi bilo optimalno za nas. I da inflacija ostane na četiri ili ispod četiri odsto, što bi garantovalo ljudima da povećanja plata, penzija ne mogu da budu poništeni kroz inflatorna kretanja", rekao je premijer Vučević nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju stanova za socijalno stanovanje u Bloku 72 u Novom Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše rad Saveta za BDP.

Dodao je da očekuje da svi mnogo brže rade, pre svega javna i privatna komunalna preduzeća, ali i ministarstva.

"Svi koji su uključeni u taj sistem su dobili vrlo jasne zadatke, predložili konkretne mere, šta treba da se rade u narednom periodu. Ušli smo u treći kvartal ove godine i moramo mnogo toga da ubrzamo. Dobro, što je inflacija pala, što smo spustili inflaciju ispod četiri odsto", rekao je premijer Vučević u Bloku 72 na Novom Beogradu.

Istakao je da će biti mnogo izazova, pre svega na polju energetike, podsetio je da je bilo velikih procesa koji su uticali na industrijski rast, kao što je bilo rekonstrukcija rafinerije u Pančevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading