VAŽNA IZMENA ZA TAKSISTE KOJI RADE NA AEORODROMU "NIKOLA TESLA": Putnici će nakon ove mere odahnuti! Svaki vozač će morati da se pridržava

Autor:

Biznis

16.07.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez ovoga nijedan taksista neće moći da radi!

VAŽNA IZMENA ZA TAKSISTE KOJI RADE NA AEORODROMU "NIKOLA TESLA": Putnici će nakon ove mere odahnuti! Svaki vozač će morati da se pridržava

Foto: shutterstock

Kako se nezvanično saznaje u toku je izrada Pravilnika, gde će jedan od uslova za rad taksista na aerodromu biti da imaju čitače za kartice.

- Neće moći da radi niko ko nema čitač za kartice. Dolaze nam stranci, vraćate se vi, a u redu stoji 15 vozila koji nemaju čitač kartice. To je u cilju da naši taksisti shvate da je jednostavno sve platežna moć - poručio je Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja.

Bijelić je preneo da na Pravilniku rade predstavnici udruženja, kao i predstavnici Skupštine grada. Takođe, poručio nam je da je u toku i izrada podzakonskih akta koji će ići na korist putnika, a tiču se zona u Beogradu.

Na plastičnom primeru, to znači da se recimo na izlasku iz Zemuna, ka Batajnici neće uključivati treća tarifa, što će krajnjeg potrošača stajati 500 dinara manje.

Opet, kako Bijelić ističe, to se taksistima neće svideti ali trebalo bi da shvate da ,,kad je vožnja 500 dinara jeftinija, mnogo veći broj ljudi će zvati iz Batajnice prema gradu".

- Radi se na izmenama i dopunama zakona koji treba da štite i vas i nas kao profesiju - zaključio je Bijelić.

Podsetimo, prethodna dva vikenda zabeleženi su istorijski rekordi u broju letova u jednom danu u vazdušnom prostoru u kome Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo pruža usluge.

U subotu, 13. jula 2024. godine u vazdušnom prostoru iznad Srbije i iznad Crne Gore SMATSA je opslužila 4095 letova što predstavlja najveći broj letova u jednom danu od kada se usluge kontrole letenja pružaju na ovim prostorima. 

Oblasna kontrola letenja Beograd je u prethodne 2 nedelje u prvih deset oblasnih kontrola u Evropi po broju operacija i kontroliše najveći broj vazduhoplova na Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading