Saradnja kompanije NIS sa pravnim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu!

Autor:

Biznis

15.10.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ukazao je na značaj uspostavljanja saradnje sa fakultetima.

Saradnja kompanije NIS sa pravnim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu!

Foto: NIS Press

Beograd, 15. oktobra 2024. godine.


Kompanija NIS nastavlja da širi krug partnera među obrazovnim institucijama u Srbiji uspostavljanjem saradnje sa pravnim fakultetima Univerziteta u Beogradu i u Novom Sadu. Memorandume o saradnji potpisali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, i dekani ovih fakulteta, prof. dr Zoran Mirković i prof. dr Tatjana Bugarski.
Cilj ovih Memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa između NIS-a i pravnih fakulteta, usmerenih na unapređenje naučnog, stručnog i obrazovnog rada. Sporazumima su predviđeni razmena znanja i iskustava, organizacija gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim projektima, obuke, treninzi i stručna usavršavanja zaposlenih NIS-a, studentske posete, kao i uključivanje studenata fakulteta u programe NIS-a, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije i fakulteta.

Foto: NIS Press

NIS

 


Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ukazao je na značaj uspostavljanja saradnje sa fakultetima. 

Foto: NIS Press

NIS

 


- NIS razvija saradnju sa obrazovnim sistemom u Srbiji jer na taj način mi razvijamo svoje kompetencije, motivišemo naše zaposlene i radimo na tome da zadržimo najbolje kadrove u Srbiji. Pravni fakulteti u Beogradu i Novom Sadu su izuzetno važni za NIS i dovoljno je reći da je 135 naših zaposlenih steklo diplomu upravo na ovim obrazovnim institucijama, a njihova ekspertiza je kompaniji od velikog značaja. Siguran sam da će i akademska zajednica, ali i mi kao kompanija, imati višestruke koristi od zajedničke saradnje - rekao je Vadim Smirnov povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji.


Prof. dr Tatjana Bugarski, dekanica Pravnog fakulteta u Novom Sadu, zahvalila je kompaniji NIS.

Republika

Foto: NIS Press

NIS

 

- Memorandum predstavlja još jednu potvrdu da su pravo i pravni sistem najvažnija održiva karika svakog društva, ne samo u smislu njegove održivosti, nego i budućeg razvoja. Sigurni smo da ćemo obostrano odgovoriti sa najvišim standardom kvaliteta i da ćemo time itekako doprineti razvoju društva - istakla je prof. dr Tatjana Bugarski.
Prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, govorio je o značaju sporazuma.


- Meni lično i obrazovanoj instituciji na čijem sam čelu veliko je zadovoljstvo i čast da se potpiše Memorandum o saradnji sa jednom od najznačajnijih kompanija u Srbiji. Uveren sam da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo - istakao je prof. dr Mirković.
Potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovala je i Oksana Kovaljeva, zamenik generalnog direktora i direktorka Funkcije za pravna i korporativna pitanja u kompaniji NIS, koja je ovim povodom ukazala na značaj partnerstva sa pravnim obrazovnim institucijama u Beogradu i u Novom Sadu čiji je cilj unapređenje pravne ekspertize unutar kompanije i angažovanje visokokvalifikovanih kadrova koji će doprineti budućem razvoju NIS-a.  


Potpisivanjem Memoranduma, NIS i pravni fakulteti u Beogradu i Novom Sadu nastavljaju partnerstvo kroz rad na zajedničkim projektima koji će doprineti jačanju veza između pravne struke i energetskog sektora. Kompanija i fakulteti razvijaće partnerstvo posredstvom NIS-ovog programa "Energija znanja", koji postoji od 2012. godine i u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu.
Kompanija NIS je do sada uspostavila saradnju sa više od 30 fakulteta u našoj zemlji i inostranstvu, a zbog doprinosa poboljšanju uslova obrazovanja u Srbiji NIS je prva kompanija dobitnik prestižne "Svetosavske nagrade", koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading