VEOMA ZAPAŽENE AKTIVNOSTI KONTAKT CENTRA U SEPTEMBRU! Realizovano čak 10 obrazovnih programa širom Srbije

Autor:

Biznis

05.10.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interaktivnim radionicama prisustvovalo gotovo pet stotina mališana

VEOMA ZAPAŽENE AKTIVNOSTI KONTAKT CENTRA U SEPTEMBRU! Realizovano čak 10 obrazovnih programa širom Srbije

Foto: mit.gov.rsMinistarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je tim Nacionalnog kontakt centra Ministarstva informisanja i telekomunikacija za bezbednost dece na internetu tokom septembra realizovao čak 10 obrazovnih programa u osnovnim školama i sportskim kampovima širom Srbije. Kako se navodi u saopštenju ministarstva, interaktivnim radionicama prisustvovalo je gotovo pet stotina mališana, pedeset bibliotekara, trideset i šest sportskih trenera i skoro dve stotine roditelja.

- Sa ponosom ističemo i da je tim stručnjaka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u mesecu za nama učestvovao na 13. Sajmu sporta pod sloganom "SPORT JE ŽIVOT – ŽIVOT JE SPORT" i tokom trajanja sajma svim zainteresovanim posetiocima, deci, roditeljima i sportskim trenerima pružao dragocena znanja o opasnostima koje vrebaju na internetu, kao i načinima za njihovu efikasnu i blagovremenu prevenciju. - navodi se u saopštenju ministarstva.

Ovom prilikom, ministarstvo se posebno zahvalilo i Bibliotekarskom društvu Srbije sa kojim je ono, tokom jedne od radionica Kontakt centra realizovane u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Stepojevcu, potpisalo "Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija".

- Potpisivanjem ovog sporazuma nastavljen je proces povezivanja Kontakt centra sa reprezentativnim udruženjima u čitavom nizu različitih delatnosti. - dodaje se u saopštenju.

U predstojećem periodu, Ministarstvo i Kontakt centar nastaviće sa intenzivnim sprovođenjem aktivnosti i neumornim radom na daljoj promociji i širenju neophodnog znanja o bezbednosti dece u digitalnom svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading