DOKAZANO JE - GOOGLE TAJNO SNIMA VAŠ GLAS I KORISTI GA ZA POTREBE KOMPANIJE! Otkrivena mračna tajna internet pretraživača

Autor:

Biznis

18.09.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak otkrio kako da blokirate ovu funkciju

DOKAZANO JE - GOOGLE TAJNO SNIMA VAŠ GLAS I KORISTI GA ZA POTREBE KOMPANIJE! Otkrivena mračna tajna internet pretraživača

Foto: Pixabay

Gugl, Google

Kompanija Google ima funkciju koja joj omogućava da potajno snima glasova korisnika koje čuva za razne svrhe, prenosi B92.

Google skladišti audio snimke aktivnosti korisnika na internetu i u aplikacijama, a to uključuje i verbalno pretraživanje, asistente i mape, a sve u cilju unapređenja tehnologije prepoznavanja zvuka.

Jedan tehnički stručnjak je nedavno otkrio "cheat code", za koji tvrdi da može da spreči Google da beleži aktivnosti koje korisnici obavljaju na svojim telefonima.

Korisnici mogu da prilagode svoj Google nalog izborom odgovarajućih podešavanja u "Data & privacy" sekciji, gde mogu da blokiraju pristup mikrofonu i kameri.

Stručnjak otkrio kako da isključite ovu funkciju

Stručnjak Džefri Kastiljo podelio je koristan savet preko Instagram videa, u kojem objašnjava na koji način korisnici mogu da isključe ovu funkciju. 

Potrebno je da se otvori Google aplikacija i da se klikne na "Manage your Google account". Nakon toga se otvara sekcija podešavanja podataka i privatnosti, potom podešavanje istorije i na kraju "Web & App Activity".

U sekciji "Turn on voice & audio activity" videće se plava kvačica koju je potrebno da isključite kako biste zaustavili da vas Google "sluša".

Nakon što je to isključeno, audio snimci glasovnih interakcija sa Google pretraživanjem, asistentom, i mapama više se neće čuvati na vašem Google nalogu, čak i ako ste na njega prijavljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading