MINISTAR GORAN VESIĆ: Obrazovana Radna grupa za sprovođenje nadzora nad radom katastra

Autor:

Biznis

13.09.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radna grupa počinje sa radom u ponedeljak

MINISTAR GORAN VESIĆ: Obrazovana Radna grupa za sprovođenje nadzora nad radom katastra

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da je, u skladu s obećanjem, danas potpisao rešenje o obrazovanju Radne grupe za sprovođenje nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda, odnosno katastra

- Radna grupa počinje sa radom u ponedeljak. Nadzor nad radom Zavoda obaviće se u periodu od 16. septembra do 16. oktobra 2024. godine - saopštio je Vesić na platformi društvenih medija X.

On je napomenuo da je, nakon izvršenog nadzora, Radna grupa dužna da do 1. decembra 2024. godine dostavi Izveštaj o izvršenom nadzoru sa predlogom mera. 

Izveštaj će biti razmatran na Vladi a potom ću sa sadržajem izveštaja i predloženim merama da upoznam javnost, napisao je minisar.

 

 

Vesić je takođe pozvao građane koji imaju primedbe na postupanje ili na nepoštovanje rokova pred Republičkim geodetskim zavodom da informacije sa dokazima dostave na mejl adresu: 

pitanja.gradjana@mgsi.gov.rs

Svaki zahtev koji dobijemo prosleđivaće se Republičkom geodetskom zavodu uz upozorenje na zakonsku odgovornost ukoliko se zahtevi stranaka ne rešavaju u rokovima koje je predvideo Zakon o upravnom postupku, saopštio je Vesić.

- Verujem da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na ovaj način pomoći Republičkom geodetskom zavodu da bolje sagleda probleme i eventualne propuste u radu jer to nije moguće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom posle 13 sati, kada su odlučili da, posle pritiska javnosti, primaju građanke i građane - naveo je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading