PRODAVCI U STRAHU OD PADA PRODAJE: Evo kako nove cene kafe utiču na tržište!

Autor:

Biznis

04.07.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U maloprodajama se poskupljenje od prvog ovog meseca ni ne oseća!

PRODAVCI U STRAHU OD PADA PRODAJE: Evo kako nove cene kafe utiču na tržište!

Foto: Shuttestock

kafa

Prodavci, kako pišu mediji, dobili su nove cenovnike od kompanije "Atlantik grupa".

Naime, ova kompanije obavestila je Komisiju za zaštitu konkurencije o planiranom povećanju cena kafe, "shodno povećanju cene sirove kafe na svetskoj berzi" još pre nekog vremena, da bi povećanje cene kafe nastupilo od 1. ovog meseca.

Ono što, pak, još uvek nije poznato jeste u kojoj meri će poskupljenje biti vidljivo na krajnjoj ceni na rafovima, a prodavce plaši dati skok, jer smatraju da će rezultat. Ipak, uprkos strahovima, poskupljenja nisu primetna u maloprodajama, što je dobar znak za sada. Najviše se mešetari sa zalihama koje su pojedini trgovci napravili, pa prave potpuni disbalans izlazeći sa određenom međucenom .

Podsetimo, ministar Tomislav Momirović oglasio se povodom spekulativnih izjava predstavnika vlade Crne Gore povodom navodne zabrane izvoza ulja u tu zemlju iz Srbije.

 - Izuzetno nekorektan napad i manipulacija oko pitanja trgovine uljem, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović odgovarajući na nekorektnu i konstantnu kampanju koja se vodi iz Crne Gore i usmerena je ka predsedniku Aleksandru Vučiću i Republici Srbiji.

 - Jasno sam rekao ministru ekonomskog razvoja Niku Đelošaju da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru. Mi trenutno sagledavamo sopstvene zalihe kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti i potencijalnih poremećaja na tržištu imali dovoljne količine za naše građane - zaključio je Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mrgud

05.07.2024 12:55

a iovako nam prodaju svasta u mlevenoj kafi a najvise soje i zitarica to sto oni prodaju to vise nema ni miris ni ukus na kafu.