ROKER SE SRUŠIO NA SCENI I UMRO! Šok situacija na nastupu u Bugarskoj ostavila ljude bez teksta!

Autor:

Zabava

12.10.2024

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć je brzo stigla, ali nije mu bilo spasa!

ROKER SE SRUŠIO NA SCENI I UMRO! Šok situacija na nastupu u Bugarskoj ostavila ljude bez teksta!

Foto: Pixabay

Preminula legenda Bundeslige

Bugarska muzička scena bila je u šoku u petak uveče kada je legendarni bugarski muzičar Kiril Maričkov preminuo iznenada na sceni tokom nastupa sa svojom rok grupom Šturcite. Maričkov, koji je bio frontmen, basista, pevač i kompozitor grupe, pao je sa scene i udario glavom, ostavljajući publiku i kolege muzičare u potpunom šoku. Prema izveštaju BNT-a, još uvek nije jasno da li je Maričkov doživeo srčani udar ili je nesreća na sceni bila uzrok njegove iznenadne smrti.
 

Hitna pomoć je stigla na lice mesta za samo 7 minuta, ali, nažalost, Maričkov je preminuo tokom reanimacije, ostavljajući muzičku scenu u tugovanju zbog gubitka jednog od najuticajnijih muzičara u bugarskoj istoriji.

Foto: Wikipedia

Kiril Maričkov

 

Kiril Maričkov, koji je nedavno proslavio svoj 80. rođendan, ostavio je neizbrisiv trag na bugarskoj muzičkoj sceni. Prvi koraci u muzičkom svetu bili su sa bendom Bandaracite, gde je svirao bas gitaru pre nego što je, zajedno sa bubnjarom Petrom Cankovim, osnovao legendarnu rok grupu "Šturcite" tokom 1967. godine. Ova grupa postala je sinonim za bugarski rok i ostvarila je veliki uspeh kako u Bugarskoj, tako i van njenih granica.
 

"Šturcite" se smatra jednom od najuticajnijih bugarskih rok grupa 20. veka, a Maričkov je bio ključna figura u njihovom uspehu. Njegova strast prema muzici i neiscrpna energija na sceni ostavljali su publiku bez daha, a njegova muzička vizija ostaje nezaboravna za sve ljubitelje rok muzike.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading