Hose Kareras među prvima koji će nastupiti u rekonstruisanoj Plavoj dvorani Sava Centra!

Autor: Promo

Zabava

04.09.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncert najvećeg tenora zakazan za 16. septembar u okviru Classico festivala

Hose Kareras među prvima koji će nastupiti u rekonstruisanoj Plavoj dvorani Sava Centra!

Foto: Promo

Hose Kareras

Sinoć je, nakon rekonstrukcije, zvanično otvorena Plava dvorana Sava Centra, a samo nekoliko dana nakon svečanog otvaranja – 16. septembra, Beograd će imati priliku da ugosti jednog od najvećih svetskih tenora ikada – Hosea Karerasa u okviru Classico festivala. 

Kareras će posle više od 15 godina domaćoj publici pružiti priliku da uživa u njegovim nezaboravnim izvedbama najpoznatijih dela klasične muzike, dok će ga na sceni pratiti Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Gimeneza. 
Srpski sopran, Dušica Bijelić, najavljena je kao specijalni gost, a ulaznice za koncert mogu se nabaviti besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.
Poznat širom sveta po svojoj vrhunskoj vokalnoj tehnici, snažnom izražaju emocija i jedinstvenoj interpretaciji, Kareras se smatra jednim od najvažnijih promotera klasične muzike. Još od svojih početaka 70-ih godina prošlog veka stekao je globalnu slavu, a posebno se istakao na istorijskom koncertu „Tri tenora“ 1990. godine u Rimu, tokom otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu, gde je pevao zajedno sa Plasidom Domingom i Lučanom Pavarotijem. Ovaj nastup označio je izlazak klasične muzike izvan granica koncertnih sala, a snimak ovog performansa postao je najprodavaniji u istoriji klasične muzike, sa tiražom od više desetina miliona primeraka širom sveta.
Tokom svoje impresivne karijere, koja traje preko pet i po decenija, Carreras je snimio više od 50 kompletnih opera i 40 klasičnih i popularnih recitala. Sarađivao je s najistaknutijim operskim dirigentima, a nosilac je i mnogobrojnih prestižnih muzičkih priznanja, uključujući doživotno počasno članstvo u Bečkoj državnoj operi i Londonskoj kraljevskoj muzičkoj akademiji. 
Karerasov nastup 16. septembra u Sava Centru, kao i koncert Royal Philharmonic Orchestra 12. oktobra na istom mestu, deo su Classico festivala, za čiju je organizaciju zadužen Skymusic.  

Foto: Promo

Hose Kareras

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading