KUĆA MERILIN MONRO PROGLAŠENA ISTORIJSKOM ZNAMENITOŠĆU! Novi vlasnici hteli da je sruše, vlast ZABRANILA!

Autor:

Zabava

27.06.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o luksuznoj vili u Los Anđelesu u kojoj je umrla slavna glumica.

KUĆA MERILIN MONRO PROGLAŠENA ISTORIJSKOM ZNAMENITOŠĆU! Novi vlasnici hteli da je sruše, vlast ZABRANILA!

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Luksuzna vila u kojoj je nekada živela Merilin Monro proglašena je za kulturno-istorijski spomenik od izuzetnog značaja, čime su poremećeni planovi novih vlasnika koji su ovu kuću želeli da sruše.

Zvezda filma "Neki to vole vruće" živela je u toj kući poslednjih šest meseci života sve do smrti 1962. godine. Upravo u ovoj luksuznoj vili od 3.000 kvadratnih metara Merilin Monro je preminula i ušla u istoriju kao jedna od najomiljenijih ličnosti američke pop kulture. Vest o rušenju vile obožavaoci Merilin Monro dočekali su "na nož" i burno negodovali zbog odluke novih vlasnika, koji su dobili dozvolu da sruše kuću.

U toj kući Merilin Monro je pronađena mrtva u zoru, 4. avgusta 1962. godine, nakon što se predozirala tabletama, mada je njena smrt i dalje jedna od najvećih misterija Holivuda. Imala je 36 godina kada je kupila tu kuću, nakon što se treći put udala.

Republika

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

 

Brajna Milstein i njen suprug Roj Benk, producent rijaliti programa, kupili su prošlog leta kuću u otmenom kvartu Brentvud za 8.35 miliona dolara. Par je posedovao susednu kuću i nameravao je da spoji ove dve nekretnine, što bi uključivalo rušenje kuće Monro. Za svoju zamisao dobili su dozvola prošle godine, što je izazvalo bes obožavaoca Merilin Monro, a lokalni su političari brzo kući dodelili status zaštićene građevine.

Vlasnici su prošlog meseca tužili Los Anđeles za "nezakonito i protivustavno ponašanje". U njihovoj peticiji navedeno je da je Monro "povremeno" živela u toj kući i to "samo šest meseci", a par tvrdi da je više od deset prethodnih vlasnika od 1962. godine već promenilo građevinu do neprepoznatljivosti. Njihovi prigovori odbačeni su odbačeni jer je kuća proglašena kulturno-istorijskim spomenikom.

Glumica je kupila ovu kuću od 3.000 kvadratnih metara 1962. godine neposredno nakon razvoda od dramaturga Artura Milera, a u toj luksuznoj vili kraj bazena snimljene su neke od njenih najpoznatijih fotografija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading