PROMENJENA GLAVNA PRAVILA NA EVROVIZIJI: Velika promena u Švedskoj - OVE ZEMLJE idu DIREKTNO U FINALE, a ovako će se GLASATI!

Autor:

Zabava

07.05.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne promene na Evroviziji 2024!

PROMENJENA GLAVNA PRAVILA NA EVROVIZIJI: Velika promena u Švedskoj - OVE ZEMLJE idu DIREKTNO U FINALE, a ovako će se GLASATI!

Foto: Printscreen

Popularno takmičenje "Pesma Evrovizije" ove godine donosi nekoliko značajnih promena u pravilima takmičenja, a domaćin, grad Malme u Švedskoj, sprema se da ugosti pravi muzički spektakl. Naime, velike izmene obuhvataju zemlje takozvane "Velike petorke" i prošlogodišnja pobednička država, što će značajno uticati na dinamiku takmičenja.

Naime, ove godine, zemlje "Velike petorke" i domaćin će prvi put nastupiti u polufinalnim večerima, predstavljajući veliku promenu u dosadašnjem formatu takmičenja. Umesto kratkih isečaka sa proba, ova inovacija omogućava tim državama da se predstave publici pre samog finala, pružajući im pravedniju šansu za plasman. Producentkinja "Evrozivije", Eba Adilson, ističe da ova promena omogućava publici da vidi sve nastupe pre finalne večeri, što doprinosi dinamici i uključenosti gledalaca.

Republika

Foto: Printscreen

Evrovizija se ove godine održava u Švedskoj

Inače, uz promene u formatu nastupa, ovogodišnja "Evrovizija" donosi i novosti u glasanju. Za gledaoce, glasanje će biti otvoreno odmah nakon izvođenja omiljenih pesama, omogućavajući im da se uključe od početka. Ovo je posebno značajno za fanove izvan država učesnica, koji će imati gotovo 24 sata za glasanje putem onlajn platformi.

Međutim, procedura glasanja zadržava osnovni princip, ali uz nekoliko izmena. U polufinalu se neće brojati glasovi žirija, a gledaoci iz "ostatka sveta" će moći da glasaju onlajn, čime se njihovi glasovi tretiraju jednako kao i glasovi zemalja učesnica. Deset pesama sa najviše bodova izboriće se za plasman u veliko finale, a rezultati glasanja biće objavljeni tek nakon završetka finalne večeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading